Kahramanmaraş'tabir müteahhitin onlarca kişiden ev sahibi yapma vaadiyle para topladığı ve 6 milyon lira ile kaçtığı iddia edildi. Müteahhidin ofisinin camına; 'İki seçenek vardı; ya kafama sıkacaktım ya da borçlarımı ödemem için gitmem gerekiyordu' yazısı asarak kaçtığı iddiası nedeniyle onlarca kişi tepkisini gösterdi.

İnşaat sektöründe son yıllarda yaşanan sıkıntılara bir yenisi daha eklendi. Geçtiğimiz ev sahibi olmak isteyen pek çok kişini mağdur olmasının ardından şimdi de bir başka müteaahitin onlarca kişiden topladığı 6 milyon lira ile kaçtığı iddia edildi.

İddiaya göre Saçaklızade, Mevlana, Yunus Emre, Aslanbey, Pınarbaşı, Gazipaşa, Piri Reis ve Ilıca mahallelerinde toplu konut yaptıracağını duyurarak para toplayan Abdulhalim G. isimli müteaahit işlerinin pek çoğunu ya hiç başlamadı ya da yarım bıraktı. Abdulhalim G.'de fiyatları 200 bin lira ile 400 bin lira arasında değişen dairelerden almak için sözleşme imzatlayan ve 30 bin lira ile 100 bin lira arasında peşinat yatıran vatandaşlar aldıkları haberle şok oldular.

OFİSİNİN CAMINA BORCUMU ÖDEYECEĞİM YAZDI

"Krizden dolayı büyük çıkmaza girdim ve içinden çıkamıyorum. Çıkmak için 1 yıldır çırpındım olmadı. Sizlere olan borçlarımı ödeyeceğim. Şu an mümkünü yok ondan dolayı gitmek zorunda kaldım. İki seçenek vardı, ya kafama sıkacaktım ya da borçlarımı ödemem için gitmem gerekiyordu. İkinci seçeneği seçmek zorunda kaldım. Şunu bilin ki Allah ömür verdiği müddetçe geç de olsa borçlarımı son kuruşuna kadar ödeyeceğim" 

Konuyla ilgili açıklama yapan Avukat Ahmet Çobanoğlu şunları söyledi:

"Yaklaşık 80 kişilik mağdur kitlesi var. Bu mağdur kitlesinin de 6 milyon lira mağduriyeti var. Firma sahibi, bu daireleri adi yazılı sözleşme ile insanlara satmış, paralarını almış ve hiçbirinin de inşaatına başlamamıştır. Sadece birkaç tanesini de kaba inşaat olarak bırakıp çekip gitmiştir. Mağdur arkadaşlar gittiğinde müteahhidin iş yerinin terk edildiğini görmüşler. Müteahhit bir yazı bırakmış, kaçtığını da kendisi beyan etmiştir imzalı bir şekilde. Burada ciddi bir mağduriyet var, Abdulhalim G. hakkında suç duyurusunda bulunuldu. 80 kişilik bir mağduriyet var ve bu kişinin kaçıp gitmesini istemiyoruz. İlgililerden bu mağduriyetin giderilmesi adına bir an önce işlemlerin hızlandırılmasını ve o kişi hakkında yakalama kararı çıkartılmasını talep ediyoruz."