Kahramanmaraş Vali Yardımcısı Ömer Adar, 112 Acil Çağrı Merkezi'ni ziyaretinde yaptığı konuşmada, 110 itfaiye hattını sorunsuz şekilde devreye aldıklarını söyledi.

Uygulamanın Kahramanmaraş'a hayırlı olmasını dileyen Adar, "İnşallah üç ay içerisinde diğer numaralarımızı da alıp Kahramanmaraş’ta tek numaraya geçeceğiz. Tabi acil çağrıların tek numaraya geçmesi hayatımızı kolaylaştıracak. Bu uygulama bir olay anında 'önce hangi numarayı arayalım' diye düşünmeye ve numaraları aklımızda tutmaya son verdiği gibi tüm kurumlardan da aynı anda hizmet almanızı sağlıyor. Benim vatandaşlarımızdan tek ricam lütfen acil numaraları gereksiz arayarak boşa meşgul etmesinler" dedi.

Acil çağrı merkezi numarasının meşgul edilmesi yada asılsız ihbarlarda bulunulmasının sakıncalarını anlatan Adar, gereksiz şekilde numarayı meşgul eden numaralara kabahatler kanununa göre ceza yazılacağını sözlerine ekledi.

112 Acil Çağrı Merkezi Müdürü Akın Ozan ise dönüşümün İçişleri Bakanlığı  projesi olduğunu belirtti.

2015 yılı sonuna kadar Kahramanmaraş'ın da aralarında olduğu 13 ilin daha devreye alınmasıyla sistemi kullanan il sayısının 25'e çıkacağını, 2018'e kadar da 81 ilin bu uygulamaya geçmiş olacağını sözlerine ekledi.

110 hattının devre alınması programına, Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Cahit Küçükönder, AFAD İl Müdürü Mustafa Gültekin ve diğer ilgililer katıldı.