Kahramanmaraş'ın dün peş peşe sallanmasının ardından bugün de aynı bölgede üç deprem daha meydana geldi. Deprem uzmanlarının ısrarla uyardığı Kahramanmaraş'ta meydana gelen küçük sarsıntılar tedirginlik meydana getiriyor.

Kahramanmaraş'ta 31 Ocak Pazar günü saat 13;56'da Pazarcık Osmandede'de 1.7 şiddetinde, saat 14:57'de Pazarcık Ördekdede'de 2,1 ve yine Pazarcık Osmandede'de saat 15:09'da 1.5 şiddetinde depremle rmeydana geldi.

UZMANLAR UYARDI KAHRAMANMARAŞ'A DİKKAT!

Deprem uyarısı, uzmanlar tarafından tekrar hatırlatıldı. Çalışmalarına aralıksız devam eden uzmanlar; Gaziantep, Hatay, Kahramanmaraş ve Malatya civarında şiddetli depremin yaşanacağını görüyor.

Gaziantep, Hatay, Kahramanmaraş, Ankara, Çankırı ve Bolu hattı olarak da bilinen bölgelerde hareketli fay hatlarının olduğu bilgisi de paylaşıldı. Bu fay hatlarının harekete geçmesi durumunda yıkıcı depremlerin yaşanabilmesi mümkün.

Yapılan uyarılardan hemen sonra Gaziantep ve Hatay hattında bir süredir alınan enerji çıkışından kaynaklı olarak 4.4 şiddetinde deprem yaşandı. Fakat bu deprem, enerjinin tam olarak azalmasına sebep olmadığı bilgisi paylaşıldı.