KAHRAMANMARAŞ'ta, sağanak nedeniyle bir evin istinat duvarı yıkıldı, park halindeki otomobil ise kayan toprak ile beraber evin bahçesine devrildi.

Olay, akşam saatlerinde Bahçelievler Mahallesi'nde meydana geldi. Bir evin istinat duvarı, aşırı yağışa dayanamayarak yıkıldı. Olay sırasında duvarın önünde park halinde bulunan otomobil ise kayan toprakla evin bahçesine devrildi.

Duvarın çöküp, otomobilin hurdaya döndüğü olayda şans eseri yaralanan olmadı.

Bu arada Kahramanmaraş'ta son günlerde yağan sağanak nedeniyle çok sayıda istinat duvarı yıkıldı. Şu ana kadar  yıkılan duvarlar can kaybına neden olmadı. Ancak ölüm ya da yaralanma olmaması olayın küçük olduğu anlamına gelmez. Çok büyük ve facialarla sonuçlanacak olaylar çok şükür kimseye zarar gelmeden sonuçlandı.

Ancak Kahramanmaraş'ta yıkılması mıuhtemel onlarca istinat duvarının varlığından bahsediliyor ve bir an önce tedbir alınması gerekiyor. Haber46 olarak yetkilileri bir defa daha tedbir almaya, riskli yapıları incelemeye davet ediyoruz. 

HABER46 SORUYOR

Son bir yılda Kahramanmaraş'ta kaç istinat duvarı yıkılmıştır.

Yıkılan istinat duvarları Yapı Denetim firmalarının sorumluluk alanında mıdır? Bina yapılırken istinat duvarları da denetlenmekte midir?

Yıkılan duvarlar hangi yapı denetim firmaları tarafından denetlenmiştir?

Yıkılan duvarların yönetmelikte belirtilen şartları taşıdığı ilgili firmalar tarafından onaylanmış mıdır?

Bu güne kadar yıkılan duvarlarla ilgili inceleme yapılmış mıdır? Bu güne kadar yıkılan duvarlarla ilgili soruşturma açılmış mıdır?

Kahramanmaraş'ta risk taşıyan istinat duvarları ve binalarla ilgili bir çalışma yapılmış mıdır? Bu konuda elinizde istatistiki bir bilgi var mıdır?

Yıklan duvarların suçlusu olarak sadece sağanak yağış mı gösterilmiş yoksa sorumlular belirlenmiş ve gereken soruşturma açılmış mıdır?

İstinat duvarları yıkılan sitelerin, binaların incelemesi yapılmış mıdır? Duvar sağlam yapılmadığına göre binaların da sağlam olmama ihtimali üzerinde durulmuş mudur?

Bütün bu soruları cevaplanması ve büyük bir facia yaşanmadan acilen tedbir alınması gerekmektedir?

HABER FOTOĞRAFLARI