Saçaklızade Vakfı ve Abdulhamithan Camisi Vakfı işbirliğinde Kahramanmaraşlılar ile Suriyeli mülteciler iftar programında bir araya getirildi. Vatandaşlar tarafından evlerinde hazırlanan yemekler, Suriyelilerle paylaşıldı. İftarda eller ise semaya İslam dünyası ve insanlığın huzuru için kalktı. 

Abdulhamithan Camisi Vakfı Başkanı Ömer Faruk Şirikçi, gazetecilere yaptığı açıklamada,  yaklaşık bin 500 kişinin katıldığı iftar programına, Kahramanmaraşlı vatandaşların evlerinde hazırladıkları yemekleri komşuları ve Suriyeli misafirlerle iftar programında paylaştığını söyledi. Programın iki vakfın işbirliğinde gerçekleştiğini bildiren Şirikçi, "ensar ve muhacir" kaynaşmasına vesile olmaktan duyduğu mutluluğu anlattı.

İftarın güzel ve duygusal anların da yaşanmasına vesile olduğunun altını çizen Şirikçi, şunları kaydetti:

KARDEŞLİK İFTARI FOTOĞRAFLARI

"Suriyeli kardeşlerimiz burada Kahramanmaraşlı kardeşlerinin, evlerinden kendi elleriyle yapıp getirdikleri sofralarına iştirak ettiler. Birlikte iftarlarını yaptılar. Yurtlarından yuvalarından ayrı kalmanın hüznünü, ezikliğini bir nebze olsun unutmaya çalışıyorlar. Biz de onlara yalnız olmadıklarını, ekmeğimizi onlarla paylaşabileceğimizi bir kez daha gösterdik. Rabbimin lütfuna binlerce hamd olsun. Kahramanmaraş halkının buna gönüllü ve müsait olduğunu, onları asla horlamadığımızı ve bağrımıza bastığımızı bugün burada ifade etmiş oluyoruz."