Valilik Bahçesinde düzenlenen törene, Vali Mustafa Hakan Güvençer, AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal, AK Parti Kahramanmaraş Milletvekilleri Nursel Reyhanlıoğlu, Veysi Kaynak, Uğur Dilipak, İlker Çitil, MHP Kahramanmaraş Milletvekili Sefer Aycan, Garnizon Komutanı Kıdemli Albay Burç Pekin, İl Emniyet Müdürü Servet Yılmaz, İl Jandarma Komutanı Albay Coşkun Doğan, Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay, siyasi partilerin il ve ilçe başkanları, kurum müdürleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve diğer ilgililer katıldı.
Vali Güvençer, yaptığı açıklamada, gönülleri genişleten Ramazan ayının ardından bayrama kavuşturan Allah'a şükür ettiklerini söyledi.

Kardeşlik, birlik ve beraberliğin önemine vurgu yapan Güvençer, şunları kaydetti:

"Ramazan'ın pırıl pırıl aydınlığıyla ferahlayan kalplerimizi önce rabbim sonra kardeşlerimizin muhabbetiyle dolduracağız. İnşallah Allah bu muhabbete bereket vaat ediyor. Bize düşen bunun bilincinde olarak kulluk şuurumuzu artırıp bir taraftan Allah'ın nimetlerine şükredip bu günümüze şükredip bayram sevincini sonuna kadar yaşarken öte yandan da insan olmanın kul olmanın Müslüman olmanın şuur içerisinde etrafımızda olup bitenlere bigane kalamayacağımızın şuuruyla bu muhabbetten güç ve bereket devşirmek zorunda olduğumuzu birkez daha hep birlikte idrak ediyoruz."

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç ise ülkede Ramazan Bayramı'nın huzur ve bereket içerisinde geçtiğini söyledi.

Bayram namazından itibaren insanların bir biriyle mutluluk içerisinde bayramlaşmakta olduğunu vurgulayan Erkoç, "Valilik bahçesinde Kahramanmaraş halkıyla bayramlaşıyoruz. Vatandaşlarımızın ve İslam aleminin Ramazan Bayramı'nı tebrik ediyoruz. İnşallah nice bayramlara çıkmayı Cenab-ı Allah'tan niyaz ediyoruz. Kahramanmaraş'ın güzel insanlarına huzur ve mutluluklar diliyoruz" diye konuştu.