Akdneiz bölgesinin en büyük millet bahçesi olacağı söylenen Kılavuzlu Millet Bahçesi ile ilgili korkunç iddialar ortaya atılıyor. Haber sitemize gönderilen çok sayıda mesajda Kılavuzlu Millet Bahçesi inşaat alanında yüzlerce, hatta binlerce ağacın kesildiği iddia edildi.

Kılavuzlu Millet Bahçesinde beton alanların yeşilden daha fazla olması, bu alanlara çok sayıda bina yapılması Millet Bahçesi mantığıyla örtüşmüyor. Belediyenin kendi internet sitesinde yayınlanan fotoğraflar da durumun ne kadar içler acısı olduğunu ortaya koyuyor.

Yabancı ülkelerde bir ağacı kesmemek için yolun yönünün değiştirildiği çok sayıda örnek varken, ülkemizde ve şehrimizde yaşanan bu ağaç katliamının sebebi anlaşılamıyor. Projenin yeşili katletmek üzerine değil, yeşili korumak ve çoğaltmak üzerine kurulu olması gerekmektedir.

Doğasıyla, su kaynaklarıyla, bitki örtüsüyle, yeşiliyle Türkiye'nin en gözde şehirlerinden biri olan Kahramanmaraş bu özelliğini her geçen gün kaybediyor. Ahır Dağının yerleşime açıldığı, devasa binaların yapıldığı, Adana yolunda yapılan fabrikalarla ovanın tamamen sanayi bölgesi haline getiridliği KaKahramanmaraş yeşile hasret bir şehir olacak yakın zamanda.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesini bir an önce kestiği ağaçların yerine yenilerini dikmesi ve anlamına uygun bir park yapması yönünde uyarıyoruz.

ŞEHİR MEYDANINA BU YÜZDEN KARŞIYIZ!

Valilik ve Özel İdare İş Merkezi yerine yapılası düşünülen Şehir Meydanına bu yüzden karşı çıkıyoruz. Zira yapılan örnekler, Şehir Meydanı yapılırken de ağaçlrın katledleceği ve beton bir meydan yapılacağını gösteriyor. Kahramanmaraş'ta ağaç kesme sevdasının neden ve nasıl bu noktaya geldiğini ise anlamakta zorlanıyoruz.

Sosyal ve sorumlu gazetecilik gereği ağaç katliamlarının durdurulması konusunda yetkilileri uyarıyoruz.