Vali Güvençer, Devlet Su İşleri (DSİ) Bölge Müdürlüğü Cumhuriyet Salonunda verdiği iftarda yaptığı konuşmada, Kahramanmaraş'tan ayrılmanın derin üzüntüsü içerisinde olduğunu ve Kahramanmaraş'ı çok sevdiğini söyledi.

Kahramanmaraş'ı "kahraman" yapan ruhtan ayrılıyor olmanın üzüntüsü içinde olduğunu vurgulayan Güvençer, katılımcılardan helallik diledi. 
Kentte göreve başladıktan sonra hemen sevmeye başladığını belirten Güvençer, şunları kaydetti:

"Kahramanmaraş'a göreve başladıktan hemen hemen 3 ay sonra çok sevmiştim, 3 gün içinde alıştım, 3 ay sonra Kahramanmaraş'ı sevmiştim ama Kahramanmaraş'ı daha kuvvetle sevmeme bir şey vesile oldu. Belki siz garipseyeceksiniz, küçücük şey muhtemelen. Ya İstiklal Marşı'nın kabulü programıydı yada Mehmet Akif Ersoy'un vefat yıl dönümü programıydı. Büyükşehir Belediye Başkanımızla yan yana oturuyorduk programın bir yerinde Büyükşehir Belediye Başkanım bana döndü 'Vali bey biliyor musun Mehmet Akif'in cenazesine sahip çıkan ve bayrak bulup tabutunu bayrakla saran tıbbıyeliler Kahramanmaraşlılarmış' dedi. Benim için bir dönüm noktasıydı. Ben Kahramanmaraş'ı o ana kadar seviyordum. Program akıyor başkanım sadece  bu kadar söyledi bir cümle bu cümle beni Kahramanmaraşlıyı sevmekten aldı Kahramanmaraş'a aşık etti." 

Kahramanmaraş Vali Yardımcısı Bayram Öz ise, kamu görevlilerinin ve Kahramanmaraşlıların valiyi çok sevdiğini söyledi.

Vali Güvençer'in herkese, insan onuruna, aydın yaklaşımıyla güler yüzünü hiç eksik etmediğini vurgulayan Öz, "Valimizi çok sevmiştik, ısınmıştık alışmıştık. Kamu görevi bir biçimde yürüyor, kamu çarkı dönüyor. Ama sayın valimiz bu kamu çarkını daha hızlı, daha verimli döndürürken incitmeden sevgi saygı sürecinde döndürüyordu." diye konuştu. 

VALİ GÜVENÇER VEDA İFTARI FOTOĞRAFLARI

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç da, Kahramanmaraş'taki hizmetlerine ve kente olan sevdasına dikkat çekti.

Kahramanmaraş'ın Büyükşehire dönüşüm döneminde hazineye geçen önemli bir araziyi üstün gayretleriyle tekrar kente kazandırdığını, bunun da yaptığı güzel hizmetlerden küçük bir örnek olduğuna dikkat çeken Belediye Başkanı Erkoç, "Sayın valimiz Kahramanmaraş'ımızın her insanının problemiyle, her noktasının, insanımızın nefes aldığı her yerle, gerçekten bizler kadar, bizlerden daha iyi belki de hassasiyet gösterip Kahramanmaraş'ımızın her türlü sorun ve probleminin çözümüyle samimi duygularla hizmet etme gayreti içinde oldu." şeklinde konuştu.

Program sonunda Vali Güvençer ve eşi Fatma Dilek Güvençer'e ilgililer tarafından hediye takdim edildi.