Kahramankent Eğitim Kurumları önünde toplanarak basın açıklaması yapan veliler, baskınların hiçbir şekilde kendilerini caydıramayacağını belirtti. Eğitim kurumlarının son 2 yılda idarenin haksız baskılarına maruz kaldığını belirten veliler, her gün şehit haberleriyle sarsılan Türkiye’nin birlik ve beraberliğe ihtiyaç duyduğunu ifade etti.
TERÖRÜ DURDURMANIN YOLU EĞİTİMDEN GEÇİYOR

Terör suçu işlendiği ve vergi usulsüzlüğü iddiasıyla dün Ankara merkezli yürütülen operasyona tepki gösteren öğrenci velilerinden Mustafa Timurbanga, Kahramankent Eğitim Kurumları'nın 30 yıldan bu yana Kahramanmaraş’ta hizmet verdiğini anlattı. Türkiye’nin sıkıntılı günler geçirdiğini aktaran Timurbanga, terörü durdurmanın yolunun eğitimden geçtiğini kaydetti. Eğitim yuvalarının önünün açılması gerektiğini dile getiren Timurbanga, şöyle konuştu: "Bu toplum bu gençlerden bu güne kadar ne zarar gördü, ben şahidim ki 30 yıldır Kahramanmaraş’ta hizmet veren bu eğitim kurumları Kahramanmaraş’a, ülkemize pırıl pırl nesiller yetiştirmiştir. Bu nedenle bu cinnet halinin biran önce bitmesini, akıl tutulmasının sona ermesini ve bu eğitim yuvalarının önünün açılmasını rica ediyoruz. Bu gün görüyoruz ki; paralel yapı denilen güneydoğuda şekillenmiş terör örgütleri gerçekten ülkemize sıkıntılı ve bir o kadar da kanlı ve gözyaşlı günler yaşatmakta. Buna dur demenin yolu da eğitimden geçiyor. Bu nedenle bu kurumlardan elinizi çekin önünün açın." 


Kahramanmaraş'ta cemaare ait eğitim kurumlarına baskın
OKULLARIN AÇILMASINA VESİLE OLANLARA HERGÜN DUA EDİYORUM

Kahramankent Eğitim Kurumları'nda 2 çocuğunun eğitim gördüğünü belirten Melek Atılgan isimli bir veli ise dün düzenlenen polis operasyonlarını kınadığını ifade etti. Okulların açılmasına vesile olanlara her gün dua ettiğini belirten Atılgan, şunları kaydetti: "Çocuklarım Kahramankent Eğitim Kurumları'nda okuyor. Verilen eğitimden çok memnunuz, buradaki öğretmenlerin fedakarlıklarının karşılığını veremeyiz. Çocuklarım sınavlarda okul sayesinde çok güzel başarılar elde ediyor. Dün çok üzücü olaylar yaşandı, bu kadar mükemmel bir okula, bu kadar fedakar bir okula neden baskın yapıldı anlamak mümkün değil. Yapılan operasyonları kınıyorum. Bu okulların açılmasına vesile olanlara her gün dua ediyorum. Çocuklarımı sonuna kadar bu kurumlarda okutmaya devam edeceğim."

Öte yandan Kahramankent Eğitim Kurumları Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Zabun, şu ifadeleri kullandı: "Son birkaç aydır yangın yerine dönmüş ülkemizde anaların ağladığı, gözyaşlarının dinmediği, her gün bir vatan evladının toprağa düştüğü şu günlerde birlik ve beraberliğe çok muhtacız. Böyle olmakla birlikte terör örgütleri ülkemizde her gün bir canımızı alırken ülke adeta bir kaosa sürüklenirken tamamen barışa kardeşliğe ve insanlığa hizmeti amaç edinen fedakar öğretmenlere terörist muamelesi yaparak kamuoyunda yanlış bir algı oluşturmak için Fem Dershaneleri ve Kahramankent Eğitim Kurumları'na 80 polislerle yapılan bu baskınları manidar buluyor ve şiddetle kınıyoruz."