Valilik toplantı salonunda Vali Şükrü Kocatepe başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda, yaşanan hava kirliliğine neden olan etkenler belirnerek, çözüm noktasında alınması gereken tedbirler görüşüldü.

Kocatepe, toplantının ardından gazetecilere açıklamada, kentin havasının temiz olması için yapılması gereken çalışmaları belirleyerek bir kitapcık haline getirilerek bir eylem palanı hazırlandığını söyledi.

Çevre kirliliği konusunda herkesin üzerine düşen görevi yerine getirmesi gerektiğine işaret eden Kocatepe, şunları kaydetti:

"Kent merkezinde bulunan özellikle ticari alanlarda doğal gaz kullanımının yeterince olmaması ve sanayiden kaynaklanan çavre kirliliği yaşıyoruz. Bu konularla ilgili Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ekiplerimiz gereken çalışmaları yapıyor ancak ceza yazmak esas değil asıl amaç çevrenin temiz kalması ve insanların sağlıklı bir ortamda yaşamasını sağlamak"

Kocatepe, çevre kirliliğinin bir çok hastalığı da beraberinde getirdiğine dikkati çekerek, bunların önlenmesi içinde çevre mevzuatında ayrıntılı düzenlemeler yapıldığını aktardı.

Hazırlanan temiz hava eylem planının ilgili birimler tarafından dikkatli ve titiz bir şekilde uygulanacağını anımsatan Kocatepe, "Özellikle toplu taşıma yapan araçların 10 numara yağ kullanmaması konusunda çok sıkı denetimler yapılacak. Yapılan bu denetimler hem akaryakıt hemde kömür satışı noktasında devam edecek" dedi.

Yakıtların yakılma usulünün de önemine değinen Kocatepe, kaloriferlerin mutlaka ehliyetli kişiler tarafından yakılması gerektiğini, doğalgaz olan bölgelerde ise mutlaka kömür yerine doğalgaz kullanılması için çalışma yapılmasının daha uygun olacağını sözlerine ekledi.