Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele ekiplerinin yaptığı operasyon sonrasında, sahte altın imalathanesi olarak kullanılan bir mekanda çok sayıda malzeme ele geçirildi.

İl Emniyet Müdürü Necdet Çelikbilek, vatandaşları dolandırıcılara karşı uyarırken, bu işi gerçekleştirenlere de fırsat vermeyeceklerini belirtti. Alınan bilgiye göre, Kahramanmaraş Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele ekipleri sahte ve milyemi düşük ayarlı altın konusunda yapılan uzun süreli istihbarı çalışmalar sonucunda Gazipaşa Mahallesi'nde bulunan bir eve operasyon gerçekleştirdi. Yapılan bu operasyonda S.Ç ve S.Ç isimli şahıslar yakalandı. Emniyet'te sorguları yapılan şahıslar Adliye'ye sevk edildi. Konuyla ilgili basın toplantısı düzenleyen İl Emniyet Müdürü Necdet Çelikbilek, Kahramanmaraş'ın altın işletmeciliğinde İstanbul'dan sonra ikinci olduğunu hatırlatarak, vatandaşlara da bir takım uyarılarda bulundu.

Çanta içerisinde, sokakta, iş yeri ve ikametlerde perakende bir şekilde altın satan şahıslardan alışveriş yapılmaması gerektiğini söyleyen Çelikbilek, "Dolaşarak satış yapanların sattığı ürünlerin hiçbir garantisi yok. Piyasaya sahte ürün sürüyorlar" dedi. Bu şahısların kim olduklarının belli olmadığı için vatandaşın da mağdur olduğunu fark ettiğinde adli mercilere belge ibraz edemeyeceğini belirten Çelikbilek, patenti bulunan ürünlerin tercih edilmesini istedi. Aksi halde vatandaşın canının yanacağına dikkat çeken Çelikbilek, bunun ülke ekonomisi için de kayıp olduğunun altını çizdi. Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele ekiplerinin yaptığı operasyon sonucu ele geçirdiği malzemeler şöyle: "1 adet yeşil renkli bilezik bombe makinesi, yeşil renkli bilezik kemer kesme makinesi, mavi renkli bilezik büyütme makinesi, mavi renkli astar kesme makinesi, mavi el frezesi, adaptör, metale şekil veren kalıp, eritilmiş altın dökme kalıbı, kumpas, kelebek desenli sarı broş, taşlı yüzük, mavi renkli metal parlatma, şekil vermede kullanılan kalem makinesi, 2 adet metal kesme makinesi, kutu içerisinde küçük parçalar halinde sahte altın olduğu değerlendirilen kalıp artıkları, 3 adet tel çekme hattesi, 4 adet sahte olduğu değerlendirilen haç şeklinde kolye uçları, 6 parça halinde farklı uzunluklarda metal çubuklar, 8 adet üstleri şekilli kalıp ucu, 13 adet zincir kolye, 20 parça halinde değişik ebatlarda sarı renkli metal levha ve parçaları, 200- 300 gram civarında poşet içerisinde altın temizlemeye yarayan siyanür."