Özgür-Der Kahramanmaraş Temsilciliğinin çağrısı üzerine 10 sivil toplum kuruluşunun katılımıyla Ulu Camii önünde bir araya gelen vatandaşlar, sık sık tekbir getirdi. Ellerinde "Kudüs, İslam ümmetinindir", "Siyonist işgale son" pankartları taşıyan gruptakiler, "Kahrolsun İsrail", "Aksa'ya selam, direnişe devam", "Kudüse selam, direnişe devam" sloganları attı.

Sivil toplum kuruluşları adına basın açıklamasını yapan Özgür-Der Temsilcisi Celal Kurşun, siyonist İsrail'in her zamanki gibi Müslümanlara saldırdığını söyledi.

İsrail'in İslam ümmeti adına değerli her ne varsa pervasızca ve hadsizce saldırdığını ve inananları yıldırmak için elinden geleni yaptığını dile getiren Kurşun, "Sessizliği ile bizleri pek de şaşırtmayan Müslüman ülkelerin batı işbirlikçi liderleri suskunluklarını korumakta ve böylece en hafif ifade ile dilsiz şeytanlıklarını layıkıyla yerine getirmektedirler" dedi.

"Mescid-i Aksa canımızdır, onurumuzdur" diyen Kurşun, karanlıklarla kuşatılmış köhne ve yoz dünyanın aziz Kudüs'ün özgürlüğü ile tekrar aydınlanacağını sözlerine ekledi.

Rıdvan Hoca Vakfı Başkanı Osman Kurtuoğlu ve Anadolu Platformundan Halil İbrahim Kaymaz'ın konuşmasının ardından Merdan Ahlak Kültür ve Çevre Derneği onursal başkanı Salih Özsağır'ın yaptığı duadan sonra grup dağıldı.