Mısır'da darbeyle feshedilen parlamentonun üyesi Adil Raşit, "Mısır ile Türkiye'nin el ele tutuşmasından korktular. İnşallah bir gün Türkiye'nin ve Mısır'ın dünyaya önderlik yaptığı gün gelecek" dedi.

Raşit, İslam Dünyası Dayanışma Platformu tarafından Ulu Camii meydanında düzenlenen "Zulme karşı kardeşlik buluşması" etkinliğinde, İslami yaşamı terk eden ümmetin bunu bedelini ağır ödediğini söyledi.

Koca bir ümmetin birbirlerine düşen ve sonunda da küçücük, birbirleriyle de hesaplaşan devletler haline geldiğini ifade eden Raşit, Hasan el Benan'nın "İslam'dan başka bir yol yoktur" sözünü hatırlattı.

Mısır'ın seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin Mısır halkının kendi silahını, gıdasını ve ilacını üretmesi için çaba gösterdiğini, kendi kararlarını kendilerinin alacağı bir yapı oluşturmak için mücadele ettiğini dile getiren Raşit, şunları kaydetti: 

"Biz Mısır-Filistin ve Gazze sınırındaki kapıyı açmak isteyince, ne zamanki Mursi, 'haydi buyur Suriye halkı' dedi ve siyonistler de 'bu yeni liderde kim oluyor' demeye başladı. İşte o yüzden bu cuntacı hareket Mısır'da darbe girişiminde bulundu. Bunu yapanlar ancak İsrail ve Amerika'nın elindeki oyuncaklardan ibarettirler. Siz doğuyla batıyla değil dünyadaki bütün gücü karşınıza alsanız bizim yanımızda öyle bir kuvvet var ki o Allah'ın kuvvetidir, ona hiç bir güç yetmez. İşte bu yüzden bir sokaklara ve caddelere döküldük. Ellerimizde şehit ve şehide olan bacılarımızı hakka teslim ettik."

- "Kahramanmaraş'ta gördüm ki Ümmeti Muhammet ölmemiştir"

Konuşmasını Mursi'ye seslenerek sürdüren Raşit, "Kardeşim sen o kafeslerin arkasında hürsün. Kardeşim sen o prangalarla dahi hürsün. Sen Rabbine bağlı kaldığın müddetçe zalimlerin oyunu sana ne kadar etkili olabilir ki? Dünyaya diyorum ki, gelin Kahramanmaraş'taki meydanlara bakın ve bilin ki Ümmeti Muhammet ölmemiştir" dedi.

Bu toplanışlar ve duruşların ümmetin birliğine delalet olduğunu anlatan Raşit, bu hareketlerin fitneciler ve zalimlerin korkusu olduğunu dile getirdi.

- "Türkiye, İslam'ın hilafet devletidir"

Mısır'ı düşünürken Kudüs'ü ve çağlık atarak yardım bekleyen yaralı Suriye'yi de unutmadıklarını vurgulayan Raşit, muhakkak bir gün karanlığın biteceğini aydınlık bir günün elbet doğacağını belirtti.

Hiçbir zaman Türk milletinin desteklerini unutmayacaklarını vurgulayan raşit, "Bütün Türküyle, Kürdüyle ve Arabıyla ümmeti unutmayacağız. Çünkü Türkiye, İslam'ın hilafet devletidir. Zaten onlar İslam'ın hilafet devletinin dönmesinden korkuyorlar. Mısır ile Türkiye'nin el ele tutuşmasından korktular. İnşallah bir gün Türkiye'nin ve Mısır'ın dünyaya önderlik yaptığı gün gelecek"

İslam Dünyası Dayanışma Platformu adına konuşan avukat Cevdet Özdemir ise İslam dünyasında yaşanan zulümler ve akan kanlara dikkati çekti.

Konuşmaların ardından, Suriyeli bir çocuğun Türkçe yardım çağrısı duygusal anlar yaşattı. Alanda toplananlar kol kola kardeşlik zinciri oluşturdu. Grup Yürüyüş konser verdi. Alanda toplananlar, Muhammet Mursi ve İslam dünyasına çağrıyı anlatan pankartlar taşıyarak, slogan attı.

Etkinlik, Kur'an-ı Kerim okunması ve dua edilmesiyle son buldu.