İl Müftüsü Muhammet Gevher, Kahramanmaraş genelinde, Manisa'nın Soma ilçesindeki maden faciasında hayatını kaybedenler için dua ve hatim kampanyası başlatıldığını söyledi.

Gevher, AA muhabirine, Soma'da dünyanın uykularını kaçıran elim bir facia yaşandığını, devlet ve millet olarak çok üzüntülü olunduğunu kaydetti.

Allah'ın müsibetlerden, kazalardan ve belalardan bütün insanlığı muhafaza etmesi için dua ettiklerini dile getiren Gevher, Soma'daki facia için Diyanet İşleri Başkanlığı'nın çalışmalarının bulunduğunu, Türkiye genelindeki camilerden maden şehitleri için selalar okunup duaların yapıldı ve taziyelerin bildirildiğini hatırlattı.

Kahramanmaraş olarak 600 kişilik din görevlisi kadrosuyla yaptıkları toplantı sonucunda dua ve hatim kampanyası başlattıklarını ifade eden Gevher, yarın cuma namazı sonrası Soma'da hayatını kaybeden işçiler ile Kırım'daki Türk vatandaşları için duaların yapılacağını işaret etti.

Kentteki din görevlileri, Kura'an Kursları ve vatandaşların katılımıyla dua ve hatim kampanyası başlatıldığını bildiren Gevher, şunları kaydetti: "Bütün kardeşlerimizi teşvik ederek bir hatim kampanyası başlattık. Gelecek cuma gününe kadar kentin tamamında hatmi şerifler okunacak, dua edilecek. Canı gönülden bir hatim okuma kampanyası yaptık. Özel bir toplantı yaptık 30 bin hatim-i şerif yapılacağını düşünüyorum ve bekliyorum. Yarında cuma hutbesinde bu konuya hassasiyet göstereceğim. Bu yola baş koyduk. Bu bizim görevimiz. Yine Soma'daki kardeşlerimiz için önümüzdeki perşembe günü öğleden önce Ulu Camii'nde bir dua ve mevlidi şerif ile bir anma programı yapacağız."

Kur'an Kurslarında hatm-i şeriflerin okunmaya başladığını dile getiren Gevher, durumun hassasiyetlerini herkese anlattıklarını, acının paylaşıldığını, müminlerin bir vücudun uzuvları gibi olduğunu, herkesin Soma'daki facia için göz yaşı dökmesi gerektiğini söyledi.

Vatandaşları hatim kampanyasına katılmaya davet eden Gevher, dertlerin paylaştıkça da azalacağını düşündüğünü kaydetti.

Soma'daki faciada hayatını kaybedenlerin hükmen şehit olduğunu vurgulayan Gevher, "Bu can kayıplarına biz şehit diyoruz. Bu kardeşlerimizin acılarını tekrar canı gönülden paylaşıyoruz" ifadelerini kullandı.