İttifakla seçime girecek olan Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Mustafa Kamalak ve BBP Lideri Mustafa Destici, merhum Başbakan Necmettin Erbakan’ın mezarını ziyaret etti. Ziyarette hem Erbakan hem de Muhsin Yazıcıoğlu için Kur'an-ı Kerim okunarak dua edildi.

Ziyarette ilk konuşmayı Mustafa Destici yaptı. Erbakan ve ailesine rahmet dileklerinde bulunan Destici, “Erbakan hocamız, Türkiye’de bir çığır açtı. Özellikle dindar kesimlerin İslami hassasiyeti yüksek olan kesimlerin, inançlı kesimlerin temsilcisi oldu. Hem inanç özgürlüğü noktasında, din özgürlüğü noktasında, insanımız ağır şartlarla, zulme dayanan haksızlıklarla karşı karşıya kalmıştı. Bir nevi bu bir başkaldırı, karşı çıkıştı. Halis zihniyetle yola çıktığı için de Rabbim kendisine yardımcı oldu. Ve başbakanlık mertebesine kadar yükseldi. Özellikle milli değerlere çok önem veriyordu. Türkiye’nin ithalattan kurtulması, kendi sanayisini kurması, imalat sanayisine geçmesi, Türk insanının kendi işinin başında olmasının, Türkiye’nin kurtuluşu olduğunu biliyordu. Türkiye’de ağır sanayi hamlesini başlatan ilk siyasi lider oldu. Bu anlamda kendisinin Türkiye’ye hizmetleri unutulmadı, unutulmayacaktır.” diye konuştu.

Refah Yol hükümetinin kurulduğu 1995’li yılları hatırlatan Destici, şöyle devam etti: “Bunu bazı çevreler hazmedemediler. Çünkü Türkiye’de bu bir değişimdi. Milli iradenin tecelli etmesiydi. Buna rıza gösterilmedi. Merhum Başbakanımız Necmettin Erbakan, yanında çok yiğit, çok vefalı bir insan, dost buldu. Şehit liderimiz Muhsin Yazıcıoğlu, her şeye rağmen Müslümanların iktidarını engellettirmeyeceğim diyerek hükümetin kurulmasına katkı sağladı. Keşke 28 Şubat süreci yaşanmasaydı da, Türkiyemiz bugün yaşadığı olumsuzlukları belki de hiç birisini yaşamak durumunda kalmayacaktı.”

Ziyaret için bir araya geldiklerini belirten Mustafa Kamalak da “Merhum Erbakan hocamız, şahsiyeti, kişiliği, değerli duruşu, sistemi evrensel olan bir liderdi. Ümmete yol gösteriyordu. Aynı şekilde Muhsin Bey başkanımız da bilindiği gibi fedakar, cefakar kahramanıydı. Onun da ruhu şad olsun. Onu da ziyaret edeceğiz. İki lider yıllarca beraber çalıştılar. Bu düşüncelerle mecliste ittifak halindelerdi. Her iki liderimizin bırakmış olduğu emanet bugün ehil ellerdedir. İki kardeş parti, iki genel başkan olarak iki büyük insanın bırakmış olduğu emaneti inşallah onların arzulamış olduğu hedeflere taşıyacağız.” ifadelerini kullandı.