Türkiye Sermaye Piyasaları Birliği (TSPB) tarafından bu yıl ikincisi düzenlenecek “Kamera Elinde Geleceğin Cebinde” adlı kısa film yarışması başvuruları, 1 Nisan itibarıyla başlayacak. 30 Haziran 2015 tarihine kadar başvuruların kabul edileceği yarışmanın birincisi, 15 bin TL’lik para ödülünün sahibi olacak.

TSPB tarafından toplumda tasarruf ve yatırım bilinci konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla geçen yıl ilk kez gerçekleştirdiği “Kamera Elinde Geleceğin Cebinde” adlı kısa film yarışmasının ikincisi yapılacak. Geçen yıl yoğun ilgi gören ve Türkiye genelinden toplam 107 filmin katıldığı yarışmanın bu yılki başvuru tarihleri 1 Nisan–30 Haziran 2015 olarak belirlendi.

“Varlıklı Geleceğin Sırrı” teması ve “hayallerinizi gerçekleştirmek için 1 günde zengin olmayı beklemeyin!” sloganıyla düzenlenen yarışmaya, yurtiçi ve yurtdışından 18 yaşını doldurmuş herkesin katılabilecek. Süresi üç dakikayı geçmeyecek filmler arasından seçilecek 3 filmin yönetmenlerine 15 bin TL, 10 bin TL ve 7 bin 500 TL’lik para ödülleri verilecek. Yarışma sonunda ilk 10’a giren film sahipleri ise TSPB tarafından düzenlenen bir günlük eğitimlerden birine ücretsiz katılma imkanı kazanacak.

Kısa filmler, Radikal Gazetesi Spor Servisi Şefi Uğur Vardan, Sinema Yazarı ve Haber Editörü Selin Gürel, BirGün Gazetesi Yazarı ve Sinema Eleştirmeni Cüneyt Cebenoyan, Galatasaray Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Alp Birol ve TSPB Finansal Eğitim Çalışma Komitesi Başkanı Attila Köksal’dan oluşan bir jüri tarafından değerlendirilecek.