Erzurum'un Karaçoban ilçesinde, kan davalı 5 aile arasında çıkan silahlı çatışmada ölen ya da yaralanan olmadı. Çatışma sonrasında jandarma, olayda kullanılan bir adet uzun namlulu Kalaşnikof marka tüfek ile bir adet kırma av tüfeği ele geçirdi.

Karaçoban'ın Kopal beldesinde D., Ö. İ., D. ve H. aileleri arasında geçmişe dayalı kan davası nedeniyle tartışma çıktı. Tartışmanın büyümesi üzerine taraflar, gündüz saatlerinde uzun namlululu silah, kırma av tüfeği ile birbirlerine ateş açtı. Araya güvenlik birimlerinin girmesiyle ortam sakinleşti. Ancak gece saatlerinde yine taraflar birbirlerine silahlarla ateş açtı. Savaş alanına dönen beldede silahlardan çıkan kurşunlardan ölen ya da yaralanan olmadı. Çatışma sonrası beldeye çok sayıda asker sevk edildi.

Jandarma, savcılık kararı ile taraflardan M.D., K.D., A.D ve M.N.D.'nin evlerinde arama yaptı. Yapılan aramalarda M.D.'nin evinde bir adet Kalaşkinof marka tüfek ile bu tüfeğe ait 299 fişek ele geçirildi. Yine A.D.'nin evinde yapılan aramada ise bir adet ruhsatsız kırma av tüfeği ele geçirildi.

İsminin açıklanmasını istemeyen bir görgü tanığı, geçen yıl Kopal'da meydana gelen cinayet üzerine tarafların camide Kur'an-ı Kerim üzerine yemin edip, barıştığını, ancak tarafların yeminlerine sadık kalmadıkları için söz konusu çatışmanın yaşandığını dile getirdi.