Özgür medyayı hedef alan operasyonda gözaltına alınıp tutuklanan Hidayet Karaca’nın avukatı Fikret Duran, Savcı Zekeriya Öz ve Celal Kara'nın yurtdışına çıkışına yardım ettiği iddia edilen Avukat Danyal Kılıçalp'in Hidayet Karaca'nın avukatı olduğu yönündeki haberleri yalanladı. Duran, "Bu bilgi de havuz medyasının yalanlar listesinde yerini almıştır.” dedi.

Avukat Fikret Duran, bazı medya organlarında yer alan, Savcı Zekeriya Öz ve Celal Kara’nın yurt dışına çıkışana yardım ettiği sürülen Avukat Danyal Kılıçalp’in Hidayet Karaca’nın avukatı olduğu yönündeki iddiaları yalanladı. Konuyla ilgili açıklama yapan Duran, Gazeteci Hidayet Karaca’nın isminin maksatlı olarak bu haberlere konu edildiğini vurguladı. Haberleri, Hidayet Karaca’yı suçlu gösterme çabasının bir ürünü olarak niteleyen Duran, haberi yapan ve yayanlar hakkında yasal işlem başlatacaklarını vurguladı.

Duran’ın açıklaması şöyle: “İki gündür çoğu ‘havuz medyası’ diye tanımlanan bazı yazılı ve görsel basın yayıh organlarınca olmak üzere müvekkil Hidayet Karaca’yı karalamak amacıyla maksatlı yayınlar yapılmaktadır. Bu yalan haberlerin meslek etiği ve ahlak ile izahı mümkün değildir. Gazeteci Hidayet Karaca’nın isminin maksatlı olarak karıştırıldığı bu iddialar, uzun süredir devam eden karalama ve müvekkili bir suçlu gibi gösterme çabasının bir parçasıdır.

Gazetecilik kisvesi altında bilgilendirmeyi değil, algı yönetimiyle halkı aldatmayı amaçlayan havuz medyası, hukuksuzluğun üstünü örtebilmek için her geçen gün daha fazla yalan üretmektedir.

Havuz medyası mesnetsiz iddialarına son olarak yurtdışına çıktığı belirtilen savcılarla ilgili yayınlarından vermiştir. Savcılara yardım ettiğini iddia ettikleri Avukat Danyal Kılıçalp’in aynı zamanda Gazeteci Hidayet Karaca’nın vekili olduğu bilgisi kamuoyuna servis edilmiştir. Ancak bu bilgi de havuz medyasının yalanlar listesinde yerini almıştır. Çünkü Avukat Danyal Kılıçalp, tutsak gazeteci Karaca’nın avukatı değildir. Müvekkil Karaca ile vekalet ilişkisi hiçbir zaman olmamıştır. Avukat Kılıçalp gözaltı sürecinde diğer birçok avukat ile birlikte ifade özgürlüğüne destek olma adına Hidayet Karaca’nın sorgusuna katılmış, sonrasında müvekkilimle herhangi bir irtibatı olmamıştır.

Belgesi olmayan bu tür iddiaların gerçekliği hususunda araştırma yapma gereği duymaksızın haber yapılması hukuken kabul edilemez. Aylardır ahlak kurallarına basın etik değerlerine ve hukuka aykırı haber yapan yayın kuruluşları hakkında gerekli tepkinin verilmesi için meslek kuruluşlarını göreve davet ediyoruz. Ayrıca hakaret ve iftira niteliğindeki söz konusu haberleri yapan ve yayanlarla ilgili yasal hakkımızı kullanacağımızı kamuoyuna saygı ile bildiririz.”