Karaisalı Belediyesi tarafından hazırlatılan 'Karaisalı'nın Mevcut Durum Analizi ve Stratejik Yol Haritası Raporu' kitap olarak yayınlandı.

Çukurova Kalkınma Ajansı (ÇKA) Mali Destek Programları kapsamında desteklenen Karaisalı Kırsalında Kalkınma Planlamasına Esas Potansiyel Dinamiklerinin Belirlenmesi ve Stratejik Yol Haritasının Çıkartılması Çalışması tamamlandı. Belediye Başkanı Saadettin Aslan, 3 ay süren bir çalışma sonunda ortaya çıkartılan raporu bir kitap haline getirerek kamuoyunun bilgisine sunmaya başladıklarını söyledi. Kitabın Adana'da tüm resmi kurumlar başta olmak üzere STK'lar ve muhtarlara ulaştırmaya başladıklarını kaydetti.

Raporla ilgili sunumların öncelikle Karaisalı Belediye Meclisinde başladığını, daha sonra personeller ve ilçedeki resmi kurum yetkilileri ve muhtarlarla paylaşacaklarını ve ardından da Adana merkezinde bu sunumu devam ettireceklerini kaydetti. Saadettin Aslan, şunları söyledi: "Bu kitap, büyükşehir statüsündeki illerde, köylerin mahalleye dönüştüğü bu yeni dönemde, ilçemizde uygulayacağımız kırsal kalkınma amaçlı stratejik kararların belirlenmesini amaçlayan, mevcut durum analizine dayalı, katılımcı bir planlama ile uygulanacak tedbirlerin belirlendiği bir proje çalışması sonucu hazırlanmıştır. Nüfusunun yüzde 14'ü 65 üstü yaşta, 18-39 yaş arası doğurgan kadın nüfusunun yüzde 23,21 olduğu; kilometreye sadece 14 kişinin düştüğü, nüfusu her yıl ortalama yüzde 2 oranında azalan bir ilçede yaşıyoruz. Bu çalışma bize yol ve yön göstermiş ve çok şey öğretmiştir. Kalkınma için 'kapasite oluşturmak'; bu amaçla sadece Belediye teşkilatı değil, Karaisalı'nın tüm potansiyelini -kamu kurumları, mahalle muhtarlıkları, meslek odaları, dernekler, kooperatifler, özel şirketler ve Karaisalı dışındaki Karaisalılılar dâhil harekete geçirmek zorunda olduğumuzu; sosyal anlamda önceliği mesleki eğitim ve yaşlı bakımı hizmetlerine verirken, geliştireceğimiz ve uygulayacağımız tüm projelerde kadınlara pozitif ayrımcılık yapmak zorunda olduğumuzu öğrendik. Mesaimizin çoğunluğunu temiz enerji, ulaşım ve iletişim ile sulama amaçlı su temini konularına yoğunlaştırmamız gerektiğini; bu konuların aynı zamanda özenle, inovatif gelişmeleri takiple uygulamaya koyacağımız, teknolojik gelişmeleri hizmetimize koşacağımız alanlar olduğunu öğrendik."

Gelecek planları buradaki öneriler ışığında yapacaklarının altını çizen Aslan, "Öğrendiklerimizi uygulamaya koyabilmemiz için müteşebbis ruha ve girişimcilere ihtiyaç duyacak ve onları olanca gücümüzle destekleyeceğiz." diye konuştu.