Şeker Sanayii İşçileri Sendikası (Şeker-İş) Afyonkarahisar Şube Başkanı Murat Karamoçu, Türkiye Şeker Fabrikaları'na alınacak 43 daimi işçi için torpil yapılmak istenmesine tepki gösterdi.

Karamoçu, öncelikle işçi alınacaksa bile bu şekilde bir işçi alımına karşı olduklarını, önceliğin fabrikada bulunan ve yıllardır kadro bekleyen mevsimlik işçilerin olması gerektiğini daha önceden dile getirdiklerini söyledi. Bu itirazlarını genel merkez olmak üzere, milletvekillerine, siyasi partilere yaptıklarını belirten Karamoçu, bu nedenle sınavın bir gün kala iptal edildiğini kaydetti.

Karamoçlu, sınavda AKP tarafından torpil yapılmak istendiğinin belgeleriyle basında yer almasıyla ilgili olarak da bunun hem sınava girecek diğer işçilere hem de yıllardır sıra bekleyen mevsimlik işçilere haksızlık olacağını kaydetti. Torpili kesinlikle kabul etmediklerini ifade eden Karamoçu, "Ben kendim de sınav komisyonu üyesiyim. Daha önce bu meseleleri fabrika müdürümüzle konuştuk. Torpil ya da başka liste getirilirse buna müsaade etmeyeceğimizi, tepki göstereceğimizi söylemiştik. Şeker fabrikalarında 15- 30 yıl arasında çalışma süreleri olan sendika üyesi mevsimlik işçiler kadrolu olabilmek için beklerken bir de üstelik torpille daimi kadrolu işçi alımına göz yumamazdık." dedi.

Fabrikada mevsimlik 136 işçi olduğunu, hepsinin de tecrübeli ve bilgili olduğunu ifade eden Karamoçu, sınavla işçi alımının yanlış olduğunu anlattı. Karamoçu, bu işin olması halinde işçi barışı, çalışma barışının bozulacağını ve üretimde aksamlar yaşanabileceğine yönelik endişelerini dile getirdiklerini ve bunun üzerine şimdilik işçi alımlarının durdurulduğunu dile getirdi.

TORPİL İSTEĞİ RAPORLARA YANSIMIŞTI

Basında, AK Parti’nin Afyonkarahisar Şeker Fabrikası'na alınacak 43 daimi işçi alımı öncesinde fabrika müdürüyle görüşerek mülakatta inisiyatif kullanmasını istediğine yer verilmişti. AK Partili Belediye Meclis Üyesi aynı zamanda partide şeker fabrikası kurum koordinatörü olarak görev yapan Rasime Pırıltı Fedakar’ın hazırladığı raporda "Müdür mülakatlarda inisiyatif kullanmak istemiyor. Bu konuda bir çalışma yapılması tarafımızca zaruridir." ifadeleri yer almıştı.

Şeker Fabrikasına alınacak 43 işçi için son başvuru tarihi 12 Mart olan sınav bir gün kala iptal edilmişti.