Mersin’in Tarsus ilçesinde üniversiteli Özgecan Aslan'ı hunharca öldürmek suçlamasıyla gözaltına alınan katil zanlısı Ahmet Suphi Altındöken'in (26) kuyumcu amcası Behzat Altındöken, yeğeninin ruh hastası ve psikopat olduğunu söyledi. Amca Altındöken, yeğeninin babasını 2 kez bıçakladığını ve annesini de her gün dövdüğünü belirtti.

Tarsus'ta işlettiği kuyumcu dükkanında gazetecilere açıklamalarda bulunan amca Behzat Altındöken, sözlerine yaşanan olaydan dolayı çok üzgün olduklarını ve kendi çocukları gibi üzüldüğünü belirterek başladı.

Amca Altındöken, yeğeninin ruh hastası ve tam bir psikopat olduğunu, babası Necmettin Altındöken'i 2 kez bıçakladığını ve annesini de sürekli dövdüğünü dile getirdi.

Yeğeninin 3 yaşındaki oğlunun kafasını duvara vurduğunu söyleyen amca Altındöken, "Psikopatın çocuğu ne olur?" diye sordu.

Yeğeniyle uzun zamandır görüşmediğini söyleyen Altındöken, şöyle konuştu: "Maalesef babasını bıçakladı, iki defa, annesini her gün dövüyordu. Bir trafik kazası geçirdi, o günden sonra bu çocuk hayır görmedi. Yazık esas böylelerine otobüs, toplu taşıma gibi araçlarda görev yaptırmamak lazım. Her şoförün bir muayeneden geçirilmesi lazım. Zaten yüzünden belli, kafasında yüzünde koskoca yarıklar var. Beyni parçalanmış bir çocuk, utanıyoruz. Böyle bir olayın gelmesini kimse istemez. 70-80 yıllık bir soyad.
Sülalede bir tane kötü insan yok. Hepsi, kuyumcu bütün sülale; Adana, Mersin'de." diye konuştu.

Aynı soyadı taşıyan çocuklarının okula gittiğini ve bu durum nedeniyle endişeli olduklarını söyleyen Altındöken, "Leke yani kötü bir leke. Her aileden böyle bir pislik çıkabilir. Biri çıkınca herkesi suçlamamak lazım. Aileye taziyeye gitmek isteriz. Allah kimsenin başına vermesin. Biz onlardan daha fazla üzülüyoruz. Hem onlara üzülüyoruz, hem de kendi adımıza üzülüyoruz. Başka diyecek bir söz yok, sözün bittiği yerdeyiz." ifadelerini kullandı.

"TRAFİK KAZASINDAN SONRA PSİKOPAT OLDU"

Ahmet Suphi Altındöken'in 8 sene önce bir trafik kazası geçirdiğini ve 2 ay yoğun bakımda kaldığını daha sonrasında ise psikopat olduğunu anlatan amca Altındöken, "Eşiyle 4 ay önce barıştığını duyduk. Hiç görüşmüyoruz. Bir travma geçirdi, travma geçirdikten sonra psikopatlaştı artık. Babasını bıçakladı, annesini her gün dövmeye başladı. Annesi, babası boşandı. 8 sene önce kaza geçirdi bu çocuk, beyni parçalandı, her tarafı plastik zaten. Ondan sonra kafayı oynattı. Her gün annesini dövmeye başladı, Babasına bıçak çekmeye başladı. Kendi düğününde babasını bıçakladı. Biz ne düğününe gittik ne bir şey, biz aileden dışlamışız yani. Evde devamlı şiddet. Üç yaşında bir çocuğu var, evde duvara kafa atıyormuş. Psikopatın çocuğu ne olur?"

Özgecan'ın ailesi ile görüşmek istediğini söyleyen amca Altındöketen, "Allah sabır versin onlara, çok üzüldük onlar adına. Yapacak bir şey yok, sözün bittiği yer yani. Her ailede biri çıkabilir, bütün sülaleyi herkesi katmak doğru değil. Biz Özgecan üzüntüleri kadar biz onlardan iki misli üzülmüşüz. Hem Özgecan için üzülmüşüz, hem bu terbiyesizlik, kötülük için üzülmüşüz. Biz iki kat üzülmüşüz. Biz yıkıldık, perişan olduk. Allah Aslan ailesine de bize de yardımcı olsun." dedi.