Zonguldak'ın Alaplı ilçesinde sabah saatlerinde evden çıkan ve halk arasında 'sara' hastalığı olarak da bilinen epilepsi hastası yaşlı adam kayboldu. Arama kurtarma ekipleri tarafından geç saatlere kadar yapılan aramalarda izine rastlanmayan yaşlı adamı arama çalışmaları yarın da devam edecek.

Edinilen bilgiye göre Alaplı'ya bağlı Çiçekli köyünde oturan ve epilepsi hastası olan 65 yaşındaki Murat Özkan, eşi Hava Özkan'ın (63) tarlaya gitmek için evden çıkmasından hemen sonra, hastalığından dolayı üzerine kilitlenen kapıyı bulduğu yedek anahtar ile açarak evden çıktı. Saat 12.00 sularında tarladan dönen Hava Özkan, kocasının evde olmadığını görünce gidebileceği yerlere baktı, ancak bulamadı. Komşularına haber veren kadın, komşuları ile birlikte eşini aramaya başladı. Yaklaşık 5 saat boyunca köyde, ormanlık alanda ve fındık tarlalarında aranan Murat Özkan'a ulaşılamadı. Köy halkı durumu jandarma'ya, jandarma da Zonguldak İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD), UMKE ve sağlık ekiplerine haber verdi.

Köye gelen ekipler, arama kurtarma köpekleri ile bölgede geniş çaplı arama çalışması başlattı. Arama kurtarma köpeklerine yaşlı adamın elbiseleri koklatılarak başlatılan çalışmalara jandarma ekipleri başta olmak üzere AFAD, UMKE ve vatandaşlar da katıldı. Ancak ormanlık alanda ve fındık tarlalarında yapılan aramalarda yaşlı adam bulunamadı.

Evde eşinden gelecek haberi bekleyen Hava Özkan ve yakınları, kapıda jandarma komutanını görünce Murat Özkan'ın bulunduğunu zannetti. Komutanının yaşlı adamın henüz bulunamadığını söylemesi üzerine yaşlı kadın, gözyaşlarına boğuldu. Acılı eş Hava Özkan, ekiplere eşinin giydiği elbiseler ile ilgili bilgi verirken "44 yıldır hiç böyle bir şey yapmadı. Evden hiç çıkmazdı" diyerek gözyaşlarını tutamadı.

Eşi Murat Özkan'ın 24 yaşından bu yana epilepsi hastası olduğunu söyleyen Hava Özkan, "Yer yarıldı sanki içine girdi. Daha önce hiç evden kaybolmamıştı. İlk defa oldu. 45 sene bitti nisan ayının on ikisinde. 24 yaşından beridir epilepsi hastası. Komşu, eşimi saat 10.45 de görmüş. Benimle sıcak diyerek gelmek istemedi. Komşu ile konuşmuş. Ondan sonra ne olduysa oldu. Jandarma gitmeden her yeri aradık" diye konuştu.

Arama çalışmasına katılan ekipler, yapılan tüm aramalara rağmen yaşlı adama ulaşamazken, aramalar karanlığın çökmesi sebebiyle sonlandırıldı. Sabah saatlerinde arama kurtarma çalışmalarına yeniden başlanacağın öğrenildi.