CHP Afyonkarahisar milletvekili Av. Burcu Kayıkçı, halkın 'sadece yandaşlarını zengin etmekle meşgul olan' AKP iktidarından bıktığını savundu.

Seçim gezileri kapsamında vatandaşlarla biraraya gelen Kayıkçı, CHP’nin halkın refah seviyesini yükseltmek için projelerinin hazır olduğunu kaydetti. Genel seçimlere az bir süre kala Kayıkcı, seçim ziyaretlerine ara vermeden devam ediyor. Bu kapsamda Bolvadin ilçesinde bulunan Avşar Emaye şirketini, Alayurt, Kıyır, Karaağaç köylerini, Çavuşbaş halk pazarını ziyaret eden Kayıkcı, burada vatandaşların sıkıntılarını dinledi, CHP’nin iktidar projelerini anlattı.

TÜRKİYE’DE SIKINTILAR BİNİ GEÇTİ

Türkiye’deki sıkıntıların bini geçtiğini ve AKP iktidarının 13 yıldır halkı yoksullaştırmaktan başka bir faaliyette bulunmadığını ifade eden Kayıkçı, “AKP yoksulluk yöneticisi. Yoksulluğu yönetiyor. Başka bir iş yaptığı yok. Çiftçinin, esnafın, işçinin, emeklinin halini gördüğü ve sorduğu yok. Yandaşlarını zengin etmekten başka bir şey yapmıyorlar. Toplumun her kesimi perişan halde, umutla baktıkları iktidar partisi onları perişan etti. Halkımız kurtuluşu CHP iktidarında görüyor.” dedi. Kayıkçı CHP’nin iktidar olması durumunda yapacağı projeleri şöyle anlattı: “Asgari ücreti bin 500 lira yapıp, işçilerimizin hayat standartlarını üst seviyelere çekeceğiz. Taşeron denilen modern kölelik sistemine sonra vereceğiz. Emeklilerimizin hayatlarının kalan kısımlarını daha iyi geçirmeleri için düzenlemeler yapacağız. En düşük emekli maaşı bin 500 lira olacak. Dini bayramlarda birer maaş emeklilere ikramiye verilecek. Çiftçilerimiz üretime teşvik edilecek. Mazotu 1,5 liraya vereceğiz ve üretim teşviklerini artıracağız. Yoksullara her ay 720 lira nakdi yardım yapacağız.”

VATANDAŞ GEÇİM SIKINTISI YAŞIYOR

CHP'li Kayıkçı'yı dinleyen vatandaşlar ise geçim sıkıntısı yaşadıklarını anlattı. Çavuşbaş pazarı sakinleri, parasızlık sebebiyle alışveriş yapamadıkları ifade ederek, "Kazandığımız paralarla geçinemiyoruz. Girdi fiyatları çok yüksek. Sebze, meyve ateş pahası. Dolar aldı başını gitti. Geçen sene ucuz olan patates bu sene fiyat olarak fırlamış durumda.” diye tepki gösterdi.