Antalya’da uygunsuz işe giriş raporu istediği iddia edilen bir kişinin, bunu vermeyen aile hekimi P.B.’ye yönelik darp girişiminde bulunduğu, ardından kaymakamı olaya müdahil ederek, doktoru tehdit ettiği ileri sürüldü. Antalya Tabip Odası Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Nihan Keysan, olayı kınadıklarını ve konunun adli mercilere taşındığını söyledi.

Antalya Tabip Odası, doktorlara yönelik artan şiddet olayları hakkında basın toplantısı düzenledi. Genel Sekreter Dr. Egemen Aktaş ile yönetim kurulu üyesi Dr. Nihan Keysan tarafından yapılan toplantıda; sağlık çalışanlarının son 10 yılda ciddi derecede şiddete maruz kaldığına dikkat çekildi. Doktorların maruz kaldığı şiddetin son olarak Antalya’nın Gündoğmuş ilçesinde yaşandığını açıklayan Keysan, “Daha geçen hafta Gündoğmuş'ta bir hekim arkadaşımız kendisinden uygunsuz rapor isteyen şahsın isteğini reddetmesi üzerine hakaret, tehdit ve darp girişimlerine maruz kalmıştır. Ardından ilçenin yerel idarecisi kaymakam, konuya hemen müdahil olmuş ve hekim arkadaşımızı tehdit etmiştir.” dedi.

Keysan, yaşanan olayın bir kişinin uygunsuz şekilde işe giriş raporu almak istemesi üzerine çıktığını, Kaymakam Mustafa Üner’in de bilgisi dahilinde olduğunu söyledi. Keysan, aile hekimi P.B.’nin Kaymakam Üner tarafından aranarak rencide edildiğini savundu.

“GÜÇ GÖSTERİSİ İÇİN MÜDAHALE EDİLMESİNİ KABULLENEMEYİZ”

Dr. Nihan Keysan, doktorların sağlıklı çalışma koşullarında, baskıdan, rekabetten, korkudan uzak işlerini yapmak istediklerini söyledi. Bir hekimin yıllarca aldığı eğitim, uymak zorunda olduğu etik ve bilimsel kurallar ışığında verdiği kararlara siyasal rant ve güç gösterisi için müdahale edilmesini kabullenmediklerini söyleyen Keysan, “Şiddetle yaşamak, hayatın bir parçası olarak kabul etmek, alışmak, kanıksamak istemiyoruz. Aynı şekilde yöneticilerin çalışanlar üzerinde baskı, korku ve şiddet uygulamasını da herhangi bir gerekçeyle kabul etmiyoruz. Şiddetin oluşmasında her aşamada vebali olan Sağlık Bakanı ve idarecilerini, bu zamana kadar olan yanlış tutumlarından vazgeçmeye ve yerel idarecileri sorumluluklarını yerine getirmeye davet ediyoruz.” ifadelerini kullandı.