Yeni Asya Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Kazım Güleçyüz, aralarında çok sayıda gazetecinin de yer aldığı 200 kişinin gözaltına alınacağı, bazı gazete ve televizyonlara el konacağı iddialarını, “Sözün bittiği yer.” Olarak değerlendirdi. Güleçyüz, “Çok vahim son derece endişe verici bir anlayış. Böyle bir anlayışı Türkiye taşıyamaz.” dedi.

Twitter fenomeni Fuat Avni, gazeteci, yargı mensupları, polis ve adli tıpçıların olduğu toplam 200 ismin gözaltına alınacağını yazdı. Bu iddiaya gazetecilerden, akademisyenlerden ve vatandaşlardan büyük tepki geldi. Yeni Asya Gazetesi Kazım Güleçyüz de iddiaları Zaman gazetesine değerlendirdi.

“Sözün bittiği yerdeyiz.” diye sözlerine başlayan Güleçyüz, şunları söyledi: “Söz bitmedi ama burada işin bu noktaya kadar getirilmiş olması, Türkiye de en temel hak ve hürriyetlerin tanımayan bir anlayışın, sınır tanımaz bir şekilde ve mutlaka dizginlenmesi gereken, demokratik hukuk çerçevesi içinde dizginlenmesi gereken bir noktaya savrulduğunu gösteriyor. Çok vahim, son derece endişe verici bir anlayış. Böyle bir anlayışı Türkiye taşıyamaz. Seçim bu bağlamda büyük önem arz ediyor. Seçimde yapılacak tercihlerin mutlaka bu anlayışa hukuk ve demokrasi tanımayan anlayışa fren koyacak bir sonuç ortaya koyması gerekir. Bir dönem bu işin savcısıyım diyenleri duyduk. Bu davayı sahiplenir gibi görünüyorlardı. Ama gelinen noktada onlarla tam tersine kol kola bir ilişki içine girip, hepsini serbest bırakıp masum insanları paralel diye bir tehdit çıkarıp ona karşı bir ittifak kurduklarını görüyoruz. Ve bu Ergenekon ve Balyoz kapsamında yargılanan bir kısmının mahkumiyet giydiği ve Yargıtay onayından da geçerek kesinleştiği bir aşamada birden havanın tersine dönmesi hepsinin salıverilmesi ve peşinden tehditler savurmaları Perinçek örneğinde görüldüğü gibi 'beni yargılayan savcılar benim hücremde yatıyor' beyanlarıyla bir intikam operasyonu yürütüldüğünü düşünüyorum. Hukuk ve demokrasi diyoruz hep ama gelişmeler hiç bağdaşmıyor. Üzücü olan şey bu gelişmelerde icracı rolü iktidarın üstlenmiş olmasıdır.”