Vefat eden 7'nci Cumhurbaşkanı Kenan Evren’in cenazesine hükümet ve siyasi partilerden temsilciler katılmayacak. AK Parti, MHP, CHP ve HDP yöneticilerinin ‘cenaze törenine katılım olmayacak’ açıklamalarının ardından hükümetten hiçbir temsilcinin de Kenan Evren için düzenlenecek Devlet Töreni’ne katılmayacağı öğrenildi.

Bu arada Kenan Evren’in cenaze töreni için Genelkurmay Başkanlığı hazırlıklarını sürdürüyor. Plana göre; Evren’in cenazesi Gülhane Askeri Tıp Akademisi’nden (GATA) alınarak saat 11.00’deki tören için Genelkurmay Başkanlığı karargahına getirilecek.

Alınan bilgiye göre karargahta sadece TRT’nin görüntülü çekim yapmasına izin verildi. TRT’nin görüntüleri daha sonra logosuz olarak paylaşacağı bildirildi. Fotoğrafların ise TSK’nın internet sitesinde paylaşılacağı ifade edildi.

Genelkurmay’daki törenin ardından Evren’in naaşı Cumhurbaşkanlığı Muhafız Alayı Tören Taburu eşliğinde top arabasında taşınarak Ahmet Hamdi Akseki Camii’ne getirilecek. Kenan Evren'in cenazesi burada öğle namazının ardından kılınacak cenaze namazının ardından Devlet Mezarlığı’nda toprağa verilecek.