Kocaeli Üniversitesi Umuttepe Kampüsü'nde bir grup öğrenci, 'Barış için boykottayız. Saray yıkılacak. Barış kazanacak' eylemi yaptıktan sonra kent merkezine doğru yürüyüşe geçti. Grup, Cumhuriyet Parkı'na geldikten sonra Yürüyüş Yolu'una çıkmak isteyince polis müdahale etti. Polisin müdahalesi sonucu 13 eylemci gözaltına alındı.

Kocaeli Üniversitesi Umuttepe Kampüsü'nde bir grup öğrenci, 'Barış için boykottayız. Saray yıkılacak. Barış kazanacak' eylemi yaptı. Grup, eylemin ardından kampüsten İzmit kent merkezine doğru yürüyüşe geçti. Grup, yaklaşık 2,5 saat süren yürüyüşün ardından Cumhuriyet Parkı'na geldi. Grup, buradan yürüyüş yoluna doğru hareket edip yolu trafiğe kapatmak isteyince polis müdahalede bulundu. Müdahale sonucu 13 eylemci gözaltına alınarak polis karakoluna götürüldü.

Öte yandan müdahalenin olduğu sırada yoldan geçmekte olan hamile bir kadın heyecanlanınca sancısı tuttu. Kadının yardımına ilk önce çevredeki vatandaşlar koştu. Daha sonra olay yerine gelen ambulansla kadın hastaneye kaldırıldı.