Adana Kerrariye Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Derneği, Muharrem ayının 10. günü nedeniyle Ehli Beyt ve Ehli Sünnet vatandaşları bir programda buluşturarak aynı masa etrafında birleştirdi. Bir otelde düzenlenen ve Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda, Hz. Hüseyin’in şehit edilmesi bir video eşliğinde katılanlara anlatıldı. Video esnasında bazı vatandaşlar gözyaşlarını tutamadı. Törende konuşan Kerrariye Eğitim, Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Murat Barbaros, toplumun çok zor günlerden geçtiğini vurgulayarak, gelinen noktada toplumun ölümleri seyretmeye alıştığını vurguladı.

Toplumun birçok açıdan çok şeyi kaybettiğini anlatan Murat Barbaros, ülkenin çok zor bir dönemden geçtiğinin altını çizdi. İnsanların her gün öldürüldüğünü vurgulayan Barbaros, “Öldürülmenin, daha acısı biz her gün onu haberlerde seyretmeye alıştık. Yani artık ne şehit haberi, ne Ankara’da, Türkiye’nin göbeğinde patlayan bombalar bizi etkilemiyor. Çünkü çok seri bir biçimde yağan yağmur misali bu şekilde üstümüze geliyor haberler. Çok şükür biz Ehli Beyt olarak geçmişimizde alnımızın akını kirletecek hiçbir şey yapmadık. Her zaman bu ülke için çalıştık. Her zaman bu ülkenin rahatı, huzuru için çaba gösterdik. en kötü zamanda bile bizi tahrik eden insanlara kapılmadık. Bununla gurur duyuyorum.” dedi.

Barbaros’un konuşmasının ardından Hitit Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Osman Eğri tarafından ‘Şehitlerin Serdarı Erenlerin Serveri: İmam Hüseyin konulu konferans verildi. Hak meydanında, Hak divanında malını veren, canını veren Hüseyin olmanın kolay olmadığının altını çizen Prof. Dr. Eğri, “Hüseyin olmak, yani dinin serveri, şehitlerin serdarı olmak kolay değil. Ve bu anlam, bu mana, o günden bu güne bizim geleneğimizde, tasavvuf anlayışımızda bugüne kadar taşınmış ve hala daha meydanda Pir Mürşit huzurunda bir ikrar, bir biat olarak uygulanır.” şeklinde konuştu.