Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde, Türk Polis Teşkilatı'nın kuruluşunun 170. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla tören düzenlendi. Okullar arası düzenlenen kompozisyon yarışmasında birinci olan Emine Tutkum Yılmaz, polis babasına olan özlemini, kompozisyonunda yer verdiği 'Keşke annem de beni korkutmak için polis çağırsaydı' sözleri ile dile getirmeye çalıştı.

Devrim Bulvarı Atatürk anıtında düzenlenen törende saygı duruşunda bulunulurken, TED Koleji bando ekibi eşliğinde İstiklal Marşı söylendi. Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, İlçe Emniyet Müdürü Timur Özgen ve İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Gökhan Tufan, Atatürk anıtına çelenk bıraktı. Bir süre önce resim, şiir ve kompozisyon dalında yapılan yarışmalarda dereceye giren öğrencilerin hediyeleri protokol üyeleri tarafından verildi.

Kompozisyon birincisi Emine Tutkum Yılmaz, polis olan babasını anlattığı yazısını okudu. Bazı ailelerin, çocuklarını, ‘..yoksa polis çağırırım’ diyerek korkuttuğunu ifade eden Yılmaz, oysa görevde olan babasını görebilmek için büyük özlem duyduğunu söylemesi, duygulu anların yaşanmasına neden oldu. Bazı kadın polislerin ağladığı görüldü. Buradaki tören, teşkilat mensubu polislerin çektirdiği hatıra fotoğrafları ile son buldu. Törene, teşkilat mensubu polislerin yanı sıra Karadeniz Ereğli Muharip Gaziler Derneği yönetimindeki gaziler ile öğrenciler de katıldı.

Anıt önündeki törenin sona ermesinin ardından Ereğli İlçe Emniyet Müdürü Timur Özgen ve bazı birim amirleri ile polis memurları Kaymakam İbrahim Çay’ı ziyaret etti. Timur Özgen, Kaymakam Çay'a çiçek takdim ederken, Kaymakam Çay, polis teşkilatının 170. kuruluş yıl dönümünü kutladığını söyledi.