Pak Sağlık İşçileri Sendikası Danışmanı Cumali Kılıç, 29. Asliye Ceza Mahkemesi Hakimi Metin Özçelik’in eşi uzman hekim Hatice Kılıç’ın hiçbir gerekçe gösterilmeden, savunması alınmadan, iş kanuna aykırı bir şekilde işinden uzaklaştırıldığını söyledi.

Pak Sağlık İşçileri Sendikası Danışmanı Cumali Kılıç, Aksiyon İş Sendikası Konfederasyonu Genel Merkezi’nde basın toplantısı düzenledi. Kılıç, Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca ve 62 polisin reddi hakim talebini kabul ettiği için 29. Asliye Ceza Mahkemesi Hakimi Metin Özçelik’in öncelikle açığa alınması, meslekten ihraç ve tutuklanmasıyla başlayan hukuksuzlukların dün itibariyle dünya hukuk tarihinde daha önce hiç olmamış bir şeye varmış olduğunu söyledi. Kılıç, şunları söyledi: "Eşi Uzman Hekim Hatice Özçelik dün itibariyle özel bir vakıf üniversitesi hastanesinden hiçbir gerekçe gösterilmeden, savunması alınmadan, iş kanuna aykırı bir şekilde işinden uzaklaştırılmış oldu. 17- 25 Aralık hukuksuzluk, hırsızlık ve rüşvet operasyonunda başlayan hukuksuzluklar dün akşam itibariyle bir hakimin eşi olmasından kaynaklı olarak eşine, ailesine kadar uzanmış durumda. Bu kabul edilebilir bir şey değildir. Bir hekimin hipokrat yemini yaparak yapmış olduğu mesleğine, sırf eşinden dolayı son veriliyor.”

Üniversitenin rektörüne ve mütevelli heyeti başkanına çağrıda bulunmak istediğini söyleyen Kılıç, şöyle devam etti: "Yarın itibariyle bu üniversiteden, bu hastaneden, tıp fakültesinden yetişecek hekimler hangi özgür düşünceyi savunacaklar? Buradan mezun olan hekimler hastalarına aynı muameleyi mi yapacaklar? Bugün itibariyle ya biat et ya da yok ol linç hareketiyle insanlara bu şekilde muamelede mi bulunacaklar? Kendisi de bir hekim olan üniversitenin rektörü bunu hangi gerekçe ile izah edecek? Bugün yaşanan bu hukuksuzluğu tüm sağlık camiası olarak reddediyoruz, kınıyoruz. Eşinin ispatlanmamış, hukuki süreci devam eden davasından dolayı başlatılan bu linç hareketinin bir an önce vazgeçmelerini rica ediyoruz.”