CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, kendisi ile ilgili yazılan "Başbakanlığı istiyor" sözlerine karşılık “Benim hiçbir zaman koltuk merakım olmadı, olmayacak da. Ama koşullar ne olur onu bilemem, önemli olan Türkiye’dir bizim için. Önce biz değil, partimiz değil, önce Türkiye.” dedi.

Kemal Kılıçdaroğlu, Meclis'te gazetecilerin sorularını cevapladı. Bir gazetecinin ‘Başbakan olmak istiyor musunuz?’ sorusuna karşılık Kılıçdaroğlu, “Benim hiçbir zaman koltuk merakım olmadı, olmayacak da. Ama koşullar ne olur, onu bilemem, önemli olan Türkiye’dir bizim için. Önce biz değil, partimiz değil, önce Türkiye.” dedi.

Öncelikli olarak herkesin Türkiye’yi düşünmesi gerektiğini vurgulayan Kılıçdaroğlu, “Türkiye’nin çıkarlarını düşünmesi lazım, kurulacak hükümetin de Türkiye'yi düşünmesi lazım. Eğer bir sonraki seçimlere endeksli bir politika oluşturmak istersek bu doğru değil. Türkiye’nin içinde bulunduğu şartlar iyi değil. Vatandaş 'hükümet kur' diyor. Siyasi liderlerin bu bağlamda düşünmesi, ilkelerini açıklaması, ilkelerinin arkasında duruyor mu, durmuyor mu ona bakacağız. O çerçevede de kendi yolumuzu, yöntemimizi belirleyeceğiz.” açıklamasında bulundu.

ESKİ ALIŞKANLIKLARDAN KURTULMAMIZ GEREKİYOR

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, koalisyon ile ilgili açıklamalarda da bulunarak şunları söyledi: “Temel hedefimiz bu zaten, eski alışkanlıklardan biraz kurtulmamız gerekiyor. Kim kiminle koalisyon kuracak, hangi ilkeler çerçevesinde koalisyon oluşturulacak, eğer biz ilkelerimizden yola çıkarsak vatandaşın ilkelerine uygun ilke bütünü, demeti halkın önüne ve diğer partilerin önüne koyarsak o zaman siyasetin önünü açmış oluruz. Yoksa ben başbakan olayım, sen başbakan ol, biz hükümet kuralım, yok biz koalisyon kuralım, yok siz kurun, bunlar eski alışkanlıklar.”

Kendi ilkelerini 14 madde halinde açıkladıklarının altını çizen Kılıçdaroğlu, “Diğer siyasal partiler de ilkelerini hesaplarlar, koalisyona bakarız. Hangi partilerin ilkeleri birbirine yakın, oturur onlar kendi aralarında konuşular bir hükümet kurarlar.” ifadesinde bulundu.

SON SEÇENEK AZINLIK HÜKÜMETİ

‘Başbakan bir açıklama yaptı. Azınlık hükümeti bizim için son seçenek dedi. Bu sizin için de geçerli mi?’ sorusu üzerine Kılıçdaroğlu, “Azınlık hükümeti son seçenek evet.” dedi.