CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, adaletin çok önemli olduğunu, insanın olduğu her yere götürülmesi gerektiğini belirterek Deniz Feneri davasına değindi. Kılıçdaroğlu, "Deniz Feneri felaketini biliyorsunuz değil mi? Binlerce kişinin nasıl soyulduğunu biliyorsunuz değil mi? Şimdi ne oldu? Beraat ettiler. Yahu ne beraati, ne diyordu Almanya’da hakim? Asıl failler Türkiye’dedir diyordu. Şimdi asıl failler, bu ülkenin Cumhurbaşkanı'nın uçağında yer alıyor." dedi.

Artvin'de halka seslenen Kılıçdaroğlu, adaletin aynı zamanda bütün inançların ortak paydası olduğuna işaret ederek, “Eğer bir ülkede adalet yoksa orada insanlar huzurlu olmaz. Bizde de adalet önemlidir. Hz. Ömer’in adaleti deriz. Dicle kenarında iki koyun kaybolsa onun sorumlusu benim diyor. Bırakın Dicle kenarında iki koyun kaybetmeyi, ‘Deniz Feneri’ felaketini biliyorsunuz değil mi? Binlerce kişinin nasıl soyulduğunu biliyorsunuz değil mi? Şimdi ne oldu? Beraat ettiler. Yahu ne beraati, ne diyordu Almanya’da hakim? Asıl failler Türkiye’dedir diyordu. Şimdi asıl failler, bu ülkenin Cumhurbaşkanı'nın uçağında yer alıyorlar. Bu ayıbı taşıyamıyorum, ayıp oluyor, yakışmıyor Türkiye’ye. Yakışmıyor siyasetimize, yakışmıyor inancımıza." diye konuştu.

Adaleti yerle bir etmenin mümkün olmadığını ifade eden Kılıçdaroğlu, adaletin son sığınak olduğunu söyledi. Kılıçdaroğlu, "Adalet son kalemizdir, son başvuracağımız yerdir. Adaleti sağlamazsanız nereye gidecek bu millet? Yer altında mafyaya mı başvuracağız adaleti sağlamak için? Sadece Ardanuç’ta değil, bütün adliyeleri kaldırılan yerlerde adliye saraylarını yeniden açacağız." şeklinde konuştu.

"BORÇLARI, ALACAKLARI SOR, İCRA DAİRELERİNİ SOR"

Türkiye'nin sorunlarının çözüm beklediğine dikkat çeken Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti: "13 yıldır iktidardalar, Türkiye’nin hangi sorununu çözdüler Allah aşkına? Bana desinler ki Türkiye’nin şu sorununu çözdük. Dış politikada geldik battık, dolar başını almış gidiyor, enflasyon aldı başını gidiyor, saman ithal eder bir ülke haline döndük. Eskiden Ortadoğu'yu beslerdik, şimdi canlı hayvan ithal ediyoruz. Hangi sorunumuzu çözdüler? Diyorlar ki CHP iktidara gelirse istikrar bozulur. Ya memlekette istikrar mı kaldı? Huzur mu kaldı? CHP gelecek istikrarı yeniden sağlayacak, huzur, barış, kardeşliği yeniden sağlayacak. Zaten esnafı perişan ettin sen, git esnaf kefalet kooperatiflerine sor. Borçları, alacakları sor, icra dairelerini sor, bak bakılım esnafın durum nedir? Binlerce esnaf dükkan kapattı, bunların hepsini biliyoruz. Siz de biliyorsunuz. Ne yapacağız? Yaşanacak bir Türkiye’yi nasıl kuracağız? Bunun anahtar şifresi şu; refahı topluma yaymak, tabana yaymak. Yani büyümeden, kalkınmadan her vatandaşın nasiplenmesini sağlamak. Size bir örnek vereceğim? Yıl 2002. Türkiye nüfusunun yüzde 1’i toplam servetin yüzde 39’una sahip. Yıl 2014, Türkiye nüfusunun yüzde 1’i toplam servetin yüzde 54’üne sahip. 13 yılda yüzde 1’lik bir nüfus 39’dan 54’e çıkarmış toplam servetini. Refahı tabana yayacağız. Emekliye Ramazan ve Kurban Bayramı’nda birer maaş ikramiye vereceğimizi söyledim. Refahı tabana yaymanın birinci yolu, emekli kalakınmadan, refahtan nasibini alacak. Koro halinde bağırdılar; veremezsin. Niçin? Para yok, kaynak yok. Sen kaçak sarıyına para bulurken var da emekliye gelirken mi para yok?"