Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, seçim çalışmaları kapsamında Malatya’da ziyaretlerde bulundu, vatandaşlarla bir araya geldi.

Malatya’nın Akçadağ, Doğanşehir ve Hekimhan ilçelerini ziyaret eden Kılıçdaroğlu, sağanak yağış altında seçim otobüsü üzerinden Emeksiz Meydanı’nda vatandaşlara hitap etti. Sırılsıklam olan Kılıçdaroğlu, konuşmasını diğer mitinglere göre kısa tutarak meydandan ayrıldı. “Havanın miting için uygun olmadığını biliyorum. Ama gönüllerimiz beraber. Yüreklerimiz beraber.” diyerek sözlerine başlayan Kılıçdaroğlu; “Size sözüm söz, bu ülkeye huzuru getireceğim. Her eve huzur getireceğim. Her sofraya bereket getireceğim. Hiç kimseyi ötekileştirmeden 78 milyon yurttaşımı kucaklayacağım. Yeni bir siyaset anlayışı, halkçı bir siyaset anlayışı, ülkesini sevenlerin yola çıktığı bir siyaset anlayışını getireceğim bu ülkeye. Esnafın kazandığı, çiftçinin kazandığı, tüccarın kazandığı, emeklinin kazandığı yeni bir anlayışı bu ülkeye getireceğim. Size sözüm söz; bu ülkeye barışı, bu ülkeye huzuru, bu ülkeye kardeşliği getireceğim.” şeklinde konuştu.

'GENÇLERİ POTANSİYEL SUÇLU OLARAK GÖRMEYECEĞİZ'

Meydandaki gençlere de seslenen Kemal Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti: “CHP iktidarında gençleri potansiyel suçlu olarak görmeyeceğiz. Gençleri bu ülkenin geleceği ve umudu olarak göreceğiz. Size inanıyorum gençler. Bu ülkenin geleceği sizsiniz. Bu ülkenin umudu sizsiniz. Siz bizden daha iyi bu ülkeyi yöneteceksiniz. Bu açıdan hiç bir endişem yok. Size inanıyorum. Size güveniyorum. Sevgili anneler size de iki çift sözüm var. Çocuğunuzu sabah okula göndereceksiniz, çocuk akşam eve gelecek. Tam gün eğitim olacak. Beslenme çantası artık olmayacak. Çocuklarımız okulda öğretmenleri ile berabere öğle yemeklerini hiçbir ücret ödemeden yiyecekler. Çocuklarımızın geleceğimizi olduğunu asla ve asla unutmayacağız.”

'TERÖRÜ BİTİRECEĞİM BU ÜLKEDE'

Kılıçdaroğlu sözlerine şöyle devam etti: “7 milyon hanede 22 milyon vatandaşımız yoksul. Aylık 300 TL ile geçiniyorlar. Hiçbir ailenin geliri 720 TL’nin altında olmayacak. Her evde tencere kaynayacak. Her evde huzur olacak. Kayısının başkentinden söz veriyorum. Bu ülkede yoksulluğu tarihe gömeceğim. Hiçbir aile ben yoksulum diyemeyecektir. 7 Haziran’da sandığa gittik. Şimdi 1 Kasım’da bir daha gideceğiz. Vatandaş haklı olarak soruyor. 7 Haziran’da sandığa gittik oyumuzu kullandık, niye bizi bir daha sandığa gönderiyorsunuz? Bütün Malatyalı kardeşlerime sesleniyorum. Bunu düşünün. Bu sorunun cevabını vicdanınıza sorun. 7 Haziran’dan önce bu ülkede terör yoktu. Neden birden bire terör hortladı. Hangi gerekçe ile hortladı. Fidan gibi evlatlarımız çocuklarımız şehit olarak geliyorlar. Size sözüm söz terörü bitireceğim bu ülkede. Bu ülkeye huzuru getireceğim. Hiçbir gencimizi annesi askere gönderirken gözü arkada kalmayacak. Onlan beceremediler inşallah biz yapacağız.”