Cumhuriyet Halka Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Refahı tabana yayacağız. Bu nasıl olacak. Rakam vereceğim. Yıl 2002, Türkiye nüfusunun yüzde 1’i Türkiye’deki bütün servetin yüzde 39’una sahip. Yıl 2014 Türkiye nüfusunun yüzde 1’i toplam servetin yüzde 54,3’üne sahip. Biz ne yapacağız. Refahı tavanda değil tabana yayacağız. Refahtan vatandaş faydalanacak." dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ardahan’da partisi tarafından düzenlenen mitingde partililere seslendi. Kılıçdaroğlu, tavandaki refahı tabana yayacaklarını, refahtan vatandaşın faydalanacağını ifade etti. Kılıçdaroğlu, şöyle dedi:

"Böylece bu ülkede yoksulluk tarihe gömülecek. Bunun sözünü veriyorum size. Ben sizden birisiyim, Anadolu çocuğuyum ben. Annem ve ablam okuma yazma bilmiyorlardı. 7 kardeşiz. İçlerinden üniversiteye giden sadece benim. Benim kardeşlerimin adını bilmezsiniz. Çocuklarımın da adını bilmezsiniz. Hiç birisi de köşeyi dönmedi. Ama hepsi alınlarının teriyle geçiniyorlar. Benim çocuklarımın gemileri yok. Benim kardeşlerimin gemileri yok. Nasıl siz yaşıyorsanız, onlar da öyle yaşıyorlar. Siz nasıl ülkenin geleceğinden endişe duyuyorsanız, onlar da aynı endişeyi duyuyorlar. Bu nedenle söylüyorum. Ben sizden birisiyim. Ben sizin kardeşinizim. Ben bu ülkenin insanıyım. Ben sizden birisiyim. Sizin derdinizi en iyi bilen benim.

Benim inancımda, benim siyasal anlayışımda kul hakkı yemek yoktur. Benim siyasal anlayışımda siyaset köşeyi dönme sanatı değildir. Siyaset halka adanmışlıktır. Siyaset halka hizmet etmek demektir. Onun için gelin 7 Haziran’da yeni bir sayfa açalım. Yeni bir başlangıç yapalım. Yaşanacak bir Türkiye için yeni bir sayfa açalım. Huzur olsun ülkemizde. Kavga olmasın hiçbir alanda. 17 milyon yoksulumuz var. 13 yılda yoksulluğu yönettiler. Yoksulluğu bitirmediler.

Ben sizden sadece ve sadece 4 yıl için yetki istiyorum. 4 yılda güzel bir Türkiye göreceksiniz. Hiç bir ailenin geliri 720 liranın altında olmayacak. 500 lira geliri varsa, 220 lirasını devlet verecek. Hiç mi geliri yok 720 lirasını devlet verecek. Dolayısıyla aile sigortasını getireceğiz. Her ailenin güvencesi olacak. Her ailede para kadının banka hesabına yatacak. O sosyal devletin güvencesi altında olacak. Çünkü benim siyaset anlayışımda da inancım da da temel kural şudur sağ elin verdiğini sol el görmeyecek. Bu ülkede huzur ve barış olacak."