Antalya Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Mustafa Akaydın döneminde yaptırılan ve açılışını CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun yaptığı kız öğrenci yurdunun Türkiye Gençlik ve Eğitime Hizmet Vakfı'na (TÜRGEV) tahsis edilmesinin ardından bugün ikinci kez yeniden açılışı yapıldı. Yurdun açılışına Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, telekonferans yöntemiyle katıldı.

Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin, Akdeniz Üniversitesi'ne yakın olan Gülveren Mahallesi'nde hizmete açtığı yurdun temelleri dönemin belediye başkanı Mustafa Akaydın zamanında Haziran 2011’de atılmıştı. O dönemde belediyelerin yurt açma yetkisi bulunmadığı için ‘Çocuk ve Gençlik Eğitim ve Sosyal Tesisi’ adıyla hizmet veren 300 öğrenci kapasiteli kız öğrenci yurdunun açılışı 25 Mayıs 2013’de Kemal Kılıçdaroğlu tarafından yapılmıştı. Yurt, AKP’li Menderes Türel’in 30 Mart seçimlerini kazanmasının ardından jet hızıyla TÜRGEV'e devredilmişti. İsmi de Fatma Aliye Topuz olarak değiştirilen öğrenci yurdu için bugün yeniden açılış töreni düzenlendi. Yurdun açılışı, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın da katılımıyla TÜRGEV’in ATO Congresium’daki toplu yurt açılış töreni kapsamında telekonferans yöntemiyle yapıldı. Açılışı canlı yayında izleyen Erdoğan, yurtların 'hayırlı' olmasını diledi.

Açılış kurdelesini kesen Antalya Valisi Muammer Türker de 300 öğrenci kapasiteli olan yurdun mülkiyetinin Büyükşehir Belediyesi'ne ait olduğunu söyledi. Türker, yurdun işletmesini TÜRGEV’in yapacağını belirtti. Yurdun açılışına Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, TÜRGEV Genel Kurul Üyesi Osman Bozkurt ve AK Partili yöneticiler ile protokol üyeleri katıldı.