Kimse Yok Mu Derneği, Cenevre’de düzenlenecek olan Birleşmiş Milletler (BM) 70. kuruluş yıl dönümünün kutlanacağı ve 15 yıllık kalkınma hedeflerinin imzalanacağı programa davet edildi.

23-24 Mayıs 2016’da ilki düzenlenecek olan Birleşmiş Milletler Dünya Insani Zirvesi mağdur durumdaki insanların ihtiyaçlarının karşılanması için yeni bir vizyonun ortaya konulması hedefiyle bir araya gelecek. Silahlı çatışma, doğal afet ve küresel ısınmanın hızla etkisinin arttığı ve daha fazla insanı etkilediği günümüzde karşılaşılan afetlere yeni, daha insancıl ve daha etkili çözüm önerileri sunmayı hedefleyen zirve 13/16 Ekim tarihleri arasında Cenevre’de gerçekleşecek.

BM İnsani İşler Koordinasyon Ofisi ile Genel Sekreterliği Koordinesi ve İsviçre Dışişleri Bakanlığı işbirliği ile organize edilen Dünya İnsani Küresel Danışma ve Çalışma Toplantısı afet, çatışma, göç, açlık veya hastalıktan mağdur olan her insanın yardım ve koruma bulabileceği bir dünya kurmak için bildiri sunacak. Dünyanın dört bir yanındaki önemli sivil toplum kuruluşlarının katılacağı Zirve’ye Kimse Yok Mu’nun da katılacağını Twitter hesabından duyuran İsmail Cingöz, ‘Ülkemizde işte bunlarla meşgul edilirken, dünyada da derneğimizin güzel hizmetleri aynen devam ediyor. Kimse Yok Mu derneğimize büyük onur...13-16 Ekim Cenevre'de yapılacak olan Birleşmiş Milletler zirvesine davet edildik. Bm Ve World Humanitarian Summit Gn. Sekreterliği Ve İsviçre Dişişleri Bakanliği Ortaklığıyla Dünya İnsani Zirvesi Küresel Danişma Toplantisi. Ve yine ayriyeten malum BM'nin 70. kuruluş yıl dönümü ve 15 yıllık kalkınma hedeflerinin imzalanacağı tarihi gün var New York'ta. Kimse Yok Mu bu tarihi güne BM tarafından programlara kabul edilen ülkemizden 3 STK dan birisi olmuştur. Bu ülkenin ve kurumlarının potansiyelini ve enerjisini küçük işler ve meşguliyetlerle yok edenlere ithaf olunur, vesselam.” ifadelerini kullandı.