Kimse Yok Mu Derneği Genel Başkanı İsmail Cingöz, 113 ülkede ihtiyaç sahiplerine yardım eli uzatan Dünyanın en etkin 100 sivil toplum kuruluşu arasında yer alan derneğin başta Filistin ve Gazze olmak üzere başvurduğu yardım kampanyalarına izin verilmediğini belirtti.

Kararlara Twitter’dan tepki gösteren İsmail Cingöz, tam 1 yıldır başta Filistin ve Gazze olmak üzere başvurdukları yardım müracaatlarının reddedildiğini yazdı. Cingöz, “Her defasında sudan ve saçma sapan bahanelerle Filistin halkının yanında olma adına kampanya taleplerimize ret yanıtı veriliyor. Umarım sizler de bu tutumuzla yarın Hak karşısında da ambargo uygulayanlardan olmazsınız. Her ama her defasında ortaya attığınız bahanelerle yaptığınız engellemelerden ötürü adalet önünde de Hak nezdinde de şikayetçi olacağız.” şeklinde konuştu.

“Kimse Yok Mu'nun Filistin ve Gazze'ye yardımlarını duymazdan ve görmezden gelenler umarım bir gün gerçeklere uyanırlar.” diyen Cingöz, “Kimse Yok Mu’nun tam 12 ayrı kampanya talebine İstanbul İl Dernekler Müdürlüğü ve İstanbul Valiliği tekrar ret kararı verdi. Her defasında başka başka gerekçelerle tüm kampanya müracaatlarımızı sürekli reddediyorlar ki olay iki satır yazıyla talep değilmiş.” ifadelerini kullandı.

‘İKİ MİLYON KİŞİYE YAPILAN YARDIM TALEBİ REDDEDİLDİ’

Açık ve net maksadın Kimse Yok Mu’ya faaliyet yaptırmamak olduğunu yazan Cingöz şöyle devam etti: “Derneğimize bu uygulamalar yaparken eşitlik, adalet ve derneğimizin anayasal hakları bir yana tamamen ayrımcılıkla karşı karşıyayız. Daha acısı ret edilen tüm taleplerimize bakınca ciğerim yanıyor. Yetim, Filistin, Türkmenler, Suriyeli Mülteciler, Katarakt Ameliyatları, Afrika’daki su kuyusu açılmaları, açtığımız hastanelerimizin işletilmesi, Asya afet arama kurtarma hizmetlerimiz, vatanımızdaki yaklaşık üç yüz bin aile yani yaklaşık iki milyon kardeşimizin elinden tutma taleplerimiz reddediliyor.”

‘HUKUKİ MÜCADELEMİZ DEVAM EDECEK’

Yıllarca mahkemelerde muhakemeler ve sonucunda yöneticileri hapis cezaları dahi almış ama kampanya hakkı olan kurumları hatırlatan Cingöz, “En son bahane dernek yönetimine yazılmış idari para cezası varmış ve bundan ötürü derneğin tüm taleplerini ilelebet reddediyorlar. Bakınız suç filan demiyorum... İdari para cezası! Öyle komik ki para cezasını gerektiren iddia da bile vahim hatalar var. O cezayı dahi yazacak kabahat yok. O da bir yana, yazılan 291 TL idari para cezası uygulaması tamamen yanlış. 15 kişilik yönetim kurulumuz var ve ceza hem bizlere hem yıllar önceki yönetime aynı anda yazılıyor. Sözde müfettiş raporuna göre bile bizimle aslı astarı olmayan bir gündeme ait bize ceza yazılıyor. İddia edilen Dönemde hiç biri yönetimde olmayan hatta derneğin o dönem üyesi bile olmayan insanlara ceza yazılıyor. Tekrar ediyorum idari para cezası. Bendeniz Kimse Yok Mu’nun üyesi bile değildim. Feda olsun! Hukuk varsa ben davamı açtım.” dedi.

‘İNSANİ YARDIM DERNEĞİNE AYRIMCILIK YAPILIYOR’

Keyfi bir uygulama ile para cezasının kesildiğini ve tüm izinlerin bu hukuki olmayan cezaya dayandırıldığını hatırlatan Cingöz şöyle devam etti: “Tüm bu ayrımcı, adaletsiz uygulamalar için elbette avukatlarımız maddi ve manevi tüm tazminat davalarını açacaklar. Vatanımıza, milletimize ve insanlığa hizmetin elbette diyeti büyük oluyor. Bilinsin isterim, yoruluyoruz ama asla yılmadık. Kimse Yok Mu’nun tüm kampanya müracatları sürekli reddedilirken sormak elbette hakkımız. Kime, hangi dosyalara, hangi kriterlerle evetler veriliyor! Asılsız gerçeklikten uzak idari para cezasını geçtim, gerçekten idari para cezası almış hangi kurumların varlık sebebleri yasaklanıyor!Yıllarca mahkemelerde muhakemeler ve sonucunda yöneticileri hapis cezaları dahi almış ama kampanya hakkı olan kurumlar var mıdır? Kimse Yok Mu kurulduğu günden bu güne kadar tüm denetimlerde gösterdiği üstün performans ve başarımıdır cezalandırılma sebebi. Kimse Yok Mu şimdiye kadar kaç ihtar, ceza, idari para cezası almıştır? Bunu hak edecek tek bir yanlışı olmuş mudur? Maliye, hazine, savcılık, mülkiye müfettişleri, dernek denetçileri hem de böyle bir dönemde aylarca üzerine gidilen başka kurum var mıdır? İyi niyetten ve rehberlikten fevkaladeden uzak bu kadar yüklenmelere rağmen namusuyla dim dik ayakta duran bir kurum için kampanya reddinin Dünyada örneğini duymadım. Bakanı, Bakanlar Kurulu topyekün gündem yapıp konuştukları ve medya önünde yıprattıkları başka STK var mı?”

Sorulacak binlerce soru olduğunu hatırlatan Cingöz, “Elbette binlerce sorulacak soruyu soracak adalet mekanizması da, meclisimizde milletimizin vekilleri de var. Sadece hukuk işlesin istiyoruz. Elbette bu ayrımcılığa 'yeter artık ve hayır' diyecek demokrat yiğit dürüst ilkeli kalemler de var. Ve yine elbette tüm bu yapılanları bir gün farkedecek ve bunca aldatılmışlığı asla affedemeyecek vicdanlı bir milletimiz de var.” dedi.