Kahramanmaraş'ta, asker adayları için düzenlenen uğurlama törenlerinde hüzün ve sevinç bir arada yaşanıyor.

Vatani görevlerini yapacak 94/1 tertip asker adayları acemi birliklerine teslim olmak üzere yola çıkmaya başladı. Gençler için şehirlerarası otobüs terminalinde arkadaşları ve yakınlarının törenler düzenleniyor. Davul zurna eşliğinde halayların çekildiği törenlerde asker adayları otobüslere omuzlarda taşınıyor. Uğurlamalar sırasında gençlerin aileleri çocuklarını askere göndermenin gururunu ve ayrılıktan dolayı hüznü, birlikte yaşıyor.

Isparta'nın Eğirdir ilçesindeki birliğine uğurlanan Mustafa Ceyhan, vatani görevini yapacağı için heyecanlandığını, bir o kadar da gurulandığını belirtti.,

Asker annesi Solmaz Ceyhan ise oğlunun vatan borcunu yerine getireceği için sevinç göz yaşları döktüğünü belirterek, "ilk oğlumu askere yolladığım için çok mutluyum Allah herkese kısmet etsin. İnşallah sağ salim gider ve geri döner"dedi.

Bayram Çınar'da vatanı korumanın herkesin kutsal görevi olduğunu ifade ederek, yetiştirdiği oğlunu bu göreve seve seve uğurladığını söyledi.

Otogarda işpotacılık yapan Mehmet Azınarı ise asker sevk dönemlerinde satışlarının arttığını, bu dönemde özellikle emzikli şeker sattıklarını söyledi.