Kırıkkale'de kurbanlıklarını kesenler, etlerin bir kısmını sucuk olarak değerlendirmek üzere baharatçılara ve kasaplara akın etti.

Kırıkkale'de kurbanlıklarını kesenler, etlerin bir kısmını sucuk olarak değerlendirmek üzere baharatçılara ve kasaplara akın etti. Piyasada çeşitli marka sucukların kilosu yaklaşık 60 lirayı bulurken, vatandaşlar kurban etlerini kilosu 6 TL'den sucuk yaptırıyor.

Kırıkkale'de baharatçılık yapan İhsan Ünlü, el değmeden sucuk yapma imkanına sahip olduğunu belirterek, "Sucuk için önce kuşbaşı olarak et, daha sonra kıyma çekilmesi gerekiyor. Dededen kalma mesleğimizi yerine getirirken kısıtlı bütçeye sahip vatandaşlarımız için hazırladığımız sucuklar piyasadaki sucuklara oranla daha ucuza ortaya çıkmış oluyor. Vatandaşlarımızın etlerini daha uzun süreli muhafaza etmeleri için sucuk yapıyoruz. Baharatı işçiliği, her şeyi içinde bize ait olmak üzere kilosunu 6 TL'den yapıyoruz. Bayram sonuna kadar 15-16 ton arasında sucuk yapmamız söz konusu. 6 makine ile hizmet veriyoruz. Vatandaşlar sabahın erken saatinden itibaren hem kıyma çektiriyor, Hem de sucuk yaptırıyorlar." dedi.

Ali Yılmaz adlı vatandaş ise piyasada satılan sucuğun pahalı olduğunu, kurban etlerinden yaptırmanın daha uygun olduğunu belirterek, "Piyasada satılan sucuklar birbirini tutmuyor. Ucuza getirmek için baharatçılara koşuyoruz ve bu bizi memnun ediyor. Kış boyunca çoluk çocuk sucuk yeme imkanımız oluyor." diye konuştu.