Kırşehir'de 'Şehide saygı, teröre lanet' yürüyüşü sırasında meydana gelen olaylar sonrası Kırşehir Kent Konseyi Başkanı Tahsin Üçgül, sağduyu çağrısı yaptı.

Yazılı basın açıklaması yapan Üçgül, "Öncelikle şunu herkes bilmelidir ki; ülkemizin birlik ve beraberlik duyguları hiçbir zaman çözülemeyecek kadar kökleşmiştir. Bunu çözmeye uğraşan terörün planlayıcılarını, destekçilerini, ve eylemcilerini lanetliyoruz. Bu eylemler bizlerin birlik ve kardeşliğini asla bozamayacaktır. Acımız çok büyüktür. Son zamanlarda milletimize yapılan saldırıları şiddetle kınıyor ve şehitlerimize Allah'tan rahmet, bütün milletimize sabırlar niyaz ediyorum." dedi.

Kırşehir'in tarih boyunca hoşgörünün merkezi olduğunu dile getiren Kırşehir Kent Konseyi Başkanı Tahsin Üçgül, yazılı açıklamasında şu görüşleri dile getirdi: "Kırşehir tarih boyunca uygarlığın, hoşgörünün merkezinde yer alan ve bağrından Ahi Evran, Hacı Bektaş, Aşık Paşa, Yunus Emre, Ahmed-i Gülşehri, Süleyman Türkmani, Kaya Şeyhi, Neşet Ertaş gibi gönül dostlarını çıkaran bir şehirdir. Bizlerde bu duyguların içerisinden yoğrularak bugünlere gelen Kırşehir halkı olarak bazı olumsuz gelişmelere fırsat vermeyerek ülkemiz üzerine oynanan oyunları bozmalıyız. Bugün her zamankinden daha çok birlik ve beraberliğe ihtiyacımız vardır. Toplumun birlik ve beraberliğini daha fazla yıpranmaya terk etmeden Kırşehir halkı olarak aklın ve sağduyunun gereğini yerine getirerek kardeşliğimizi sonsuza dek yaşatmalıyız."