Kırşehirli vatandaşlar, polis baskınıyla Bank Asya yönetimine el konulmasına tepki için banka şubesinde buluştu. Bank Asya personeli ise vatandaşları karanfillerle karşıladı. Sabahın erken saatlerinden itibaren bankaya akın eden vatandaşlar, hukuksuz olarak yapılan yönetim değişikliğine ve BBDK'ya tepki göstermek için biraraya geldiklerini ifade ettiler.

Kırşehir Ahi İşadamları Derneği (KAHİAD) adına açıklamada bulunan Murat Baran, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'nun Bank Asya'yla ile ilgili yersiz ve mesnetsiz bir karar aldığını belirterek, "Bank Asya'ya yeni bir yönetim kurulu atamasını, iş adamları ve yatırımcıların güven duygusunu zedeleyen ve ülke ekonomisi açısından son derece tehlikeli ve talihsiz bir uygulama olarak değerlendiriyoruz." ifadesini kullandı.

MHP İl Başkanı Arif Ekici ise ülkenin vatandaşları tarafından kurulan, işletilen, yüz binlerce müşterisi olan, ülkenin sermaye yeterlik rasyosu en yüksek üç bankasından biri konumunda bulunan Bank Asya'ya yapılan bu muamelenin Anayasa tarafından koruma altına alınan teşebbüs hürriyetinin da açıkça ihlali anlamına geldiğini ifade etti.

Bank Asya şubesi önünde pankartlarla gelen vatandaşlar, 'Para çekmeye değil yatırmaya geldik", "Dert çekeriz para çekmeyiz", "Milletin parası batırılamaz" sloganları eşliğinde destek verdiler. Paralarını yatırmaya gelen miniklerden kumabarasını getiren Mehmet Emin İlhan ise "Babam parasını yatırarak destek oldu, ben de katkım olsun diye kumbaramdaki paraları yatırmaya babamla geldim." dedi.

Arabasını satarak parasını yatırmaya gelen Mehmet Bayraktar ise Bank Asya'ya yapılan operasyonu duyar duymaz arabasını değerinden düşük fiyata aynı gün satarak parayı yatırmaya geldiğini ifade etti. Bayraktar, "Elimizdekini getirdik, gerekirse bundan sonra da getirmeye devam edeceğiz." diye ifade etti.

Destek olmaya gelen vatandaşlardan Fevzi Umucu ise destek olmaya geldiklerini ve her zaman da destek olacaklarını söyledi. Umucu, "Bank Asya gemi değilki batsın, Türkiye'nin en iyi üç bankasından biri, bu zulmü yapanlar bir gün hesap verecek." şeklinde konuştu.