Türkiye genelinde düzenlenen 'Kitap Okuyan Bilir' kitap okuma yarışmasının Samsun ayağı ödül töreni, Sakarya Dershanesi Milenyum Şubesi konferans salonunda gerçekleştirildi.

İlkokul ikinci sınıftan 12’nci sınıf düzeyine kadar 6 kategoride dereceye giren 66 öğrenciye ödülleri takdim edildi. Velilerin ve öğrencilerin yoğun katılım gösterdiği ödül töreninde, ödüllerini alan öğrencilerin mutluluğuna velilerde ortak oldu. İyilik, Sevgi ve Eğitim Federasyonu (İSEF) ve Kaynak Kitapevi işbirliği ile hazırlanan kitap okuma yarışmasına, Samsun'da 3 bin 500 öğrenci katıldı.

Yarışma hakkında bilgi veren KEYDER Başkanı Ömer Kabaş, “İSEF üyesi olan derneğimiz koordinesinde gerçekleştirilen yarışmanın hedefi; ülkemizde çok düşük, hatta içler acısı durumda olan kitap okuma oranını arttırmak. Bunun yanı sıra kitap okumayı teşvik ve kitap okuma alışkanlığının gelişmesine katkı sağlamak.“ dedi. Dernek olarak, öğrencilerin eğitim ve davranışlarında olumlu gelişmelerin sağlanmasının bir yolunun da kitap okumayı sevdirmekten geçtiğini hatırlatan Kabaş, “TÜİK verilerine göre ülkemizde bireylerin günde ortalama 6 saatini televizyona 3 saatini internete ayırırken sadece 1 dakikasını kitap okumaya ayırıyor. Öte yandan gelişmiş ülkelerde her bireye 8 kitap düşerken ülkemizde 8 kişiye bir kitap düşüyor. Dolayısıyla bu vahim tablonun değişmesi için dernek olarak üzerimize düşeni yapmayı bir vazife bilerek bu konu üzerinde yıllardır çalışıyoruz.” dedi.

Bu kapsamda yarışmanın ikinci etabının başvurularının 23 Ocak 2015’te sona ereceğini, yarışmanın ise 21 Şubat 2015 tarihinde gerçekleştirileceği bildirildi. Ödül töreninde Aktif Eğitimciler Sendikası Samsun Şube Başkanı Sefa Zor, Feza Okulları müdürlerinden Tanju Yıldırım da törene katılarak başarılı öğrencileri ödüllendirdi.