Eski Terörle Mücadele Şube Müdürü Yurt Atayün'ün eşi Kıymet Atayün, Silivri Cezaevi'nde eşini ziyaret etti. Ziyaret sonrası açıklama yapan Kıymet Atayün, tutuklu polislerin son günlerde yaşanan terör olaylarından büyük üzüntü duyduklarını söyledi.

Kıymet Atayün ve kızı Elif Atayün, Silivri’de tutuklu bulunan eşi Yurt Atayün’ü ziyaret etti. Çıkışta ziyarete ilişkin konuşan Kıymet Atayün, Türkiye’de son günlerde yaşanan terör olaylarının eşini ve arkadaşlarını çok üzdüğünü dile getirdi. Eşinin ve mesai arkadaşlarının yıllarca terörle mücadelede önemli görevler yaptıklarını belirten Kıymet Atatyün, “Eşim 24 yıl terörle mücadele etmiş bir insan. Keza içerideki diğer mesai arkadaşları olan istihbarat ve terör uzmanları kendi dallarında çok iyi yetişmiş isimler. Canlı bomba patlama noktasında iken canlı bombayı yakalayan isimler bunlar. Bunlar ülkemize çok faydası olan insanlar. Tutuklu bulundukları cezaevinde elleri bağlı şekilde şehit haberlerini duydukça çok üzülüyorlar. Şu anda olup bitenler karşısında dua etmekten başla şansları yok. Eşlerimiz üzülüyor ama burada yattıkları için değil, vatanın içine düştüğü duruma, gelen şehit haberlerine üzülüyorlar. “ şeklinde konuştu.

Eşinin yıllarca bayram ve yıllık izinlerini kullanamadan gecesini gündüzüne katarak çalıştığını ifade eden Kıymet Atayün şöyle devam etti: “Mesai arkadaşları da bu ülkeye hizmet etti. Ülkemize zarar gelmesin, terörden arınsın diye. Terörü sıfır noktasına getiren insanlar bunlar. Şu an ülkenin geldiği durumda her gün bir şehit haberi. İnanın hepimiz üzülüyoruz. Şehit aileleri ve yakınlarına da buradan başsağlığı diliyorum.”

Kıymet Atayün iddianameyle ilgili ise herhangi bir gelişme olmadığını kaydetti. Atayün “ Hala bekliyoruz. Bir yılı geçti, ortaya delil atacak hiçbir suç isnat edemedikleri için iddianameyi de yazamıyorlar. Eşim ve mesai arkadaşları burada boşuna bekliyorlar. İnşallah çıkarlar da vatanın selameti için görevlerine getirilirler diye dua ediyoruz. “ ifadelerini kullandı. Silivri’ye her zaman son görüşme umuduyla geldiklerini dile getiren Kıymet Atayün, eşinin moral ve sağlığını yerinde olduğunu sözlerine ekledi.