Mersin'in Tarsus ilçesinde Sıra köyde üzerine ablası tarafından benzin dökülerek yakılan Ayşe Ersöz’ün cenazesi toprağa verildi.

İzmir’de tedavi gördüğü sırada yaşamını yitiren Ayşe Ersöz’ün cenazesi dün gece hava yoluyla Adana’ya oradan da Tarsus Şehir Mezarlığı’na getirildi. Burada cenazesi yıkanan Ayşe Ersöz, tabutuna gelin duvağı konulduktan sonra sabah cenaze aracı ile Hazıhamzalı köyüne götürüldü. Köy meydanında genç kızın cenaze namazı kılınarak, helallik istendi. Daha sonra genç kızın cenazesi omuzlara alınarak, köy mezarlığına götürüldü. Defin sırasında başta genç kızın annesi Fatma Ersöz ile nişanlısı Mehmet Ö. göz yaşlarına boğulurken, köylüleri de göz yaşlarına hakim olamadı. Büyük bir üzüntünün yaşandığı köyde herkes hayatının baharında ablası tarafından vahşice öldüren Ayşe Ersöz’e ağladı.

OLAYIN MEYDANA GELİŞİ
Sıraköy’de yaşayan Ayşe Ersöz, iki hafta önce sevdiği 24 yaşındaki Mehmet Ö. ile evlenmek için evden kaçtı. Bir taş ocağında çalışan Mehmet Ö. ile Ayşe Ersöz, Tarsus’ta Nikah Dairesi'ne başvurup nikah günü aldı. 8 Mart'ta aynı mahallede oturan genç kızın ablası 2 çocuk annesi Elif Keser, kardeşini ailesiyle barıştırma bahanesiyle evine çağırdı. Elif Keser, kız kardeşi Ayşe Ersöz'ü, yatak odasına götürdükten sonra, buraya sakladığı 2.5 litrelik bidondaki benzini üzerine dökerek yaktı. Ağır yaralanan Ayşe Ersöz, Mersin Devlet Hastanesi'ne, kendisi yaralanan ablası Elif Keser’de Tarsus Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. İlk müdahalenin ardından abla Elif Keser Adana’da özel bir hastaneye, Ayşe Ersöz’de İzmir'e sevk edilmiş, daha sonrada hayatını kaybetmişti.