Türkiye'nin önemli turizm merkezlerinden Uludağ'da ilk kez düzenlenen Geleneksel Atlı Kızak 2015 Türkiye Şampiyonası heyecanlı anlara sahne oldu. Yarışmacılar kızakla en uzun noktaya ulaşmak için ter dökerken Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ile Bursa Valisi Münir Karaloğlu da kızakla kaydı. Vali Karaloğlu, pistin ortasına kadar kızakla kaydıktan sonra düştü, korumalar imdadına yetişti.

Geleneksel Kızak 2015 Türkiye Şampiyonası Uludağ 2. Oteller Bölgesi'nde yapıldı. Bursa'dan Kars'a 60 sporcunun katıldığı yarışma erkekler, bayanlar, yıldızlar, minikler ve engelliler kategorisinde yapıldı. Yarışmanın startını Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe verdi. Bayan yarışmacılar da en uzak noktaya kaymak için büyük gayret gösterdi. Engelliler kategorisinde ise 4 engelli ter döktü. Yarışmacıların performansından sonra Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ve Bursa Valisi Münir Karaloğlu da kızakla kaydı.

"İLK YARIŞSAYDIM ŞAMPİYON OLURDUM"

Başkan Altepe, pistin önemli bir bölümünü kızakla geçerken Vali Karaloğlu, pistin yarışında kızağın dönmesiyle düştü, korumaları hemen yardımına koştu. Bu sırada yarışmayı sunan kişi 'Pisteki hatadan dolayı düştü' anonsu yapması dikkat çekti. Gazetecilere açıklamalarda bulunan Karaloğlu, "Başarılı olmadı kayışımız ama güzel keyifli bir iş. Önemli olan; bizim geleneklerimizi yaşatmak. Bu yarışlara destek olanları kutluyorum. Bizimkiler sadece denemeydi." dedi. Başkan Recep Altepe ise "Kaydık güzel oluyor ama ben, diğer yarışmacılara göre şansızdım. Çünkü pist biraz yumuşamıştı. ilk yarışsaydım, şampiyon olurdum." diye konuştu.

Yarışmada dereceye girenlere kupa ve çeşitli ödüller verildi. Yarışlarda ter döken bayan sporcular da, "Sadece ayaklarınızı yere değdirmezseniz başarılı olursunuz. Çok eğlenceli." diye konuştu. Türkiye'nin değişik illerinden 60 sporcunun yarışlara katıldığını belirten Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe de şunları kaydetti: "Amacımız, dünyanın en güzel dağlarından Uludağ'da her türlü güzelliği insanlarla buluşturmak. Anadolu'nun değişik illerinden yarışmacılar geldi. Dün atlı kızak yarışması vardı, bugün de normal kızak yarışları oldu. Bu tür yarışmalar devam edecek."