Bursa'da, düğün sırasında maganda kurşunu nedeniyle 16 yaşındaki kızını kaybeden baba Ahmet Özer, düğünlerde silah atılmamasını istedi. Acılı baba, “Silah atma olayı ne oluyor yani. Ne işe yarıyor silah. Silah kimin yüzünü güldürmüş ki bizim yüzümüzü güldürsün. Kimsenin canı yanmasın bundan sonra.” dedi.

Olay, merkez Osmangazi ilçesi Karabalçık Köyünde meydana geldi. Köy muhtarının oğlunun düğünü için kınanın ardından konvoyla köye tavuk almaya gelen 54 yaşındaki Hasene Sevin ile 16 yaşındaki torunu Beyza Özer, evin önünde köy muhtarı K.Ç.’nin Ankara’dan gelen bacanağı A.Ü.’nün attığı kurşunlara hedef oldu. Babaannenin boynundan giren kurşun ağzından protez dişini kırarak çıktı. Devlet hastanesinde 4 gün tedavi gören babaanne önceki gün taburcu edildi.

Vurulduğu sonradan anlaşılan 16 yaşında Beyza Özer ise Şevket Yılmaz Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesinde tedavi altına alındı. Yoğun bakımda tedavi gören genç kız 6 gün süren tedavi mücadelesini kaybetti. Beyza Özer, bu sabah saat 09.00'da yaşamını yitirdi.

ÖZER: SİLAH KİMİN YÜZÜNÜ GÜLDÜRMÜŞ

Evinde taziyeleri kabul eden baba Ahmet Özer, yaşadıkları üzüntüyü dile getirdi. Güçlükle konuşan Özer, olayı şöyle anlattı: “Düğünde silah atma olayından hem annem hem kızım vuruldu. Kızım bugün vefat etti. Vuran kişi de dışarıda serbest geziyormuş. Herkesten şikayetçiyim, davacıyım. Bir daha bu düğünlerde silah atma olayı olmasın. Benim canım yandı, kimsenin canı yanmasın. Görevini yapmayan herkes hakkında şikayetçiyiz. Annemin durumu iyi ama, kızımın durumunu öğrenince o da konuşamaz oldu. Yapanlar hakkında bir şeyler yapılsın. Kimsenin kanı yerde kalmasın. Silah atma olayı ne oluyor yani. Ne işe yarıyor silah. Silah kimin yüzünü güldürmüş ki bizim yüzümüzü güldürsün. Kimsenin canı yanmasın bundan sonra.”

Ahmet Özer’in bacanağı Mehmet Hanifi Cengiz de çocuğu vuranın serbest bırakılmasına tepki göstererek, “Bir haftadır çocuk ölümle pençeleşti, kimse bu adamı tutuklayalım demedi, savcı serbest bırakmış. Niye bırakılıyor. Böyle olur mu?” dedi.

Beyza Özer'in bugün ikindi namazının ardından köyünde toprağa verilecek.