Gezi Parkı olayları sırasında hayatını kaybeden Berkin Elvan’ın ölüm yıl dönümünde Kızılay’a yürümek isteyen gruba polis müdahale etti. Müdahale sırasında çevredeki iş yerlerine giren grubu takip eden Çevik Kuvvet ekipleri, 13 kişiyi gözaltına aldı.

Kızılay Yüksel Caddesi’nde toplanan bazı gruplar, buradan Güvenpark’a gitmek istedi. Emniyet güçleri cadde çıkışı ile Güvenpark’a çıkan yolları kapattı. Kurulan barikatı aşmaya çalışan göstericilere emniyet güçleri biber gazıyla müdahalede bulundu. Söz konusu grup da polise taş ve soda şişeleriyle karşılık verdi.

İŞ YERLERİNE SIĞINAN EYLEMCİLER POLİS ZORUYLA ÇIKARILDI

Çıkan olaylarda gazdan etkilenen göstericiler, çevredeki iş yerlerine sığındı. Çevik Kuvvet ekipleri de grubun arkasından kafelere girdi. Bir kafeye giren polis, masada oturan ve eylemci olduğu iddia edilen kişilere burada da gaz sıktı. Alt kata kaçan eylemciler tek tek gözaltına alındı. Gözaltına alınan 13 eylemci yaka paça ekip otosuna götürüldü. Müdahaleyi görüntülemeye çalışan basın mensuplarıyla polis arasında ise zaman zaman tartışma yaşandı. Basın mensupları engellemelere karşı çıktı.