Karaküçük, gazetecilere yaptığı açıklamada, Almanya'nın Patriot hava savunma sistemlerinin Kahramanmaraş yakınlarında konuşlandırılacağıyla ilgili bilgileri basından öğrendiklerinin belirtti. Patriot hava savunma sisteminin Türkiye'nin isteği üzerine gönderileceğini aktaran Karaküçük, şu değerlendirmeyi yaptı:
     ''Bu daha çok savunma amaçlı olacak. Bu girişim her şeyden önce dış güçlere karşı caydırıcı olması açısından olumlu görüyorum. Bu sonuçta Türkiye için bir güçtür. Ayrıca NATO ve Birleşmiş Milletler'in uluslararası platformda Türkiye'nin yanında olduğunun göstergesidir. Suriye'deki belirsiz bir ortamın eşiğinde Türkiye'nin NATO ile birlikte hareket etmesini de olumlu buluyorum.''
     Kahramanmaraş Kent Konseyi Başkanı Zeynep Arıkan ise Patriot hava savunma sisteminin Kahramanmaraş'a konuşlandırılmasıyla ilgili hiç kimsenin net bilgisinin bulunmadığını ifade etti.
     Almanya'nın ''Kahramanmaraş''ın ismini telaffuz ettiğini aktaran Arıkan, ''Şahsi görüşüm, Patriot hava savunma sisteminin kentimize konuşlandırılmasını arzulamıyoruz'' diye konuştu.
     Almanya Devlet Bakanı Michael Link, Türkiye'ye gönderilmesi planlanan Patriot sistemleri muhtemelen Kahramanmaraş kenti yakınlarında konuşlandırılacağını açıklamıştı.