Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinde önceki gün meydana gelen patlamada yaralı olarak kurtulan Kenan Yıldızerler, yaşadıkları dehşet anlarını anlattı. Cihan Haber Ajansı muhabirine konuşan Yıldızerler adeta cehennemi yaşadıklarını söyledi.

Yıldızerler, Kobani’nin tekrar inşası için yola çıktıklarını belirtti. İstanbul’dan geldiğini dile getiren Yıldızerler, “En son İstanbul’dan çıkan 30 kişilik grup ile yola çıktık. İyi niyetlerle geldik. Ben patlamış mısır getirmiştim. Kobani’ye geçtiğimizde o güzel çocuklara mısır patlatacaktım, oyuncak götürecektim. Yani birbirimizi tanımamamıza rağmen düşüncemiz aynıydı."

Patlama esnasında olay yerinde olduğunu vurgulayan Yıldızerler, iki adım ötede olduğunu dolayısıyla hayatta kaldığını belirtti. Cehennemi yaşadıklarını ifade eden Yıldızerler, "Bize bunu yaşatanlar onlarda bu cehennemi yaşayacaklar. Yerlerde kollar, bacaklar ve o kadar güzel fidanlar yerdeydi." şeklinde konuştu.

Bu arada patlamanın olduğu yerde YPG flamaları ve Abdullah Öcalan posteri asıldı. Vatandaşlar ise patlamanın gerçekleştiği bahçede oturuyor. Olay yerine gelmek isteyenlerin üstleri teker teker aranıyor.