Kayseri Kocasinan ilçesinde geçen hafta etkili olan dolu yağışı tarım arazilerine büyük zarar verdi. Kocasinan Ziraat Odası tarafından yapılan açıklamada, Cırgalan, Zümrüt, Buğdaylı, Boğazköprü, Oymaağaç mahallelerinde yaşanan dolu felaketi, yaklaşık 4 bin dekar tarım arazisinde büyük zararlar meydana getirdi.

Kocasinan Ziraat Odası Başkanı Abdul Kadir Güneş, yaptığı açıklamada, "Dolu felaketi yaşandıktan sonra, biz Oda olarak, teknik ekibimizle birlikte, felaket yaşanan bölgelere gittik. Yerinde inceleme yaparak çiftçilerimizden olayın nasıl yaşandığı ve neler yapılması gerektiği hakkında istişarelerde bulunduk. Kayseri’de son yılların en büyük dolu felaketi yaşandı diyebiliriz. 20 dakika ceviz büyüklüğünde dolu yağmış ve tüm ürünleri tamamen işe yaramaz hale getirmiş. Çiftçilerimizin, büyük emek vererek yetiştirdiği, cırgalan biberi, marul, kabak, ayçiçeği ve hububat gibi ürünler çok büyük zarar görmüş. Biz çiftçilerimizin mağduriyetinin giderilmesi için, Tarım İl Müdürlüğü yetkilileri ile temasa geçtik. Onlar da bir teknik heyet göndererek, zarar ziyan tespit çalışması yaptırdılar." dedi.

Güneş, oluşan zararla ilgili bir dosya hazırlayarak, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığına göndereceklerini belirterek, "Milletvekillerimizi de dolu felaketinin boyutuyla ilgili bilgilendirdik, konunun takipçisi olacaklarını belirttiler. Çiftçilerimiz merak etmesinler, Oda olarak konuyu yakından takip edip, gerekli bilgilendirmeleri yapacağız." açıklamasında bulundu.